Studera hos oss

Kontakta Forslundagymnasiet

Forslundagymnasiet
Telefon: 090-16 41 60

Besöksadress: Forslunda 1, 905 91 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Forslundagymnasiet erbjuder två yrkesprogram, Naturbruksprogrammet och Bygg och anläggningsprogrammet som båda ger goda möjligheter till jobb efter genomgången utbildning. Våra elevers möjlighet att nå goda resultat i en kreativ miljö med verkligheten som utgångpunkt - är en viktig ledstjärna för alla som arbetar på Forslundagymnasiet.

Yrkesprogram med möjlighet till grundläggande högskolebehörighet

Yrkesutbildning på Naturbruksprogrammet har tre inriktningar: Djurvård, Lantbruk och Hästhållning. Bygg- och anläggningsprogrammet har inriktning Mark och anläggning. Båda programmen förbereder dig för ett arbete inom de gröna näringarna och inom mark- och anläggningsbranschen. Om du planerar att läsa vidare efter studenten kan det vara skönt att veta att du under utbildningen har möjlighet att få grundläggande högskolebehörighet.

Oavsett om du väljer inriktning Djurvård, Hästhållning, Lantbruk eller Mark och anläggning har du femton veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) på en arbetsplats. Tidiga kontakter med arbetsgivare gör din utbildning till en bra grund för att bli anställningsbar direkt efter gymnasiet. Du har också möjlighet att kunna studera vidare på högskola eller universitet genom att välja vissa kurser.

Läs mer om våra utbildningar härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

broschyr Forslunda

Gymnasiesärskola

Två inriktningar: Fastighet, anläggning och byggnation samt Skog, mark och djur.
Inom gymnasiesärskolan kan du välja mellan två program: Fastighet, anläggning och byggnation (FAFAS) samt Skog, mark och djur (SDSKO). Oavsett vilket program du väljer får du en bra grund för arbetslivet efter gymnasieåren.

Vuxenutbildning

  • Trädgård grundutbildning 43 veckor – Grundläggande trädgårdsutbildning. Läs mer här.
  • Mark och anläggning 40 veckor – Grundutbildning inom mark och anläggning. Läs mer här.
  • Uppdragsutbildningar

Yrkeshögskoleutbildning

Eftergymnasial utbildning. Läs mer här.

  • Driftledare Lantbruk
  • Trädgårdsmästare Ledarskap
  • Trädgårdsmästare Odling

På Forslundagymnasiet jobbar vi för att våra elever ska få möjlighet att nå goda resultat i en trygg och kreativ miljö. Våra utbildningar förbereder dig för ett arbete inom de gröna näringarna och inom mark- och anläggningsbranschen och ger goda möjligheter till jobb efter utbildningen. Vi fokuserar på hållbart jordbruk och har specialiserade lärare med hög kompetens. Forslundagymnasiet erbjuder yrkesprogram, gymnasiesärskola, vuxenutbildning och yrkeshögskola. På skolan bedrivs även uppdragsutbildning.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 augusti 2021
Publicerad: 11 maj 2017
Sidan publicerad av: Peter Lundgren