Kontakta Forslundagymnasiet

Besöksadress: Forslunda 1

Bild för 'Bygg- och anläggningsprogrammet'

Bygg- och anläggningsprogrammet

Vill du köra hjullastare och grävmaskin? Jobba med betong och stensättning?
1 Inriktning:
  • Mark och anläggning

Bygg- och anläggningsprogrammet på Forslundagymnasiet vänder sig till dig som i framtiden vill jobba med markarbeten, husgrunder, betong, stenbeläggningar. Då är Bygg- och anläggningsprogrammet på Forslundagymnasiet något för dig!

Utbildningen på Bygg- och anläggningsprogrammets inriktning mark och anläggning är yrkesförberedande och kan leda till en rad yrken inom många olika områden. Exempel är arbete som traktorförare, stensättare, hjullastförare och anläggningsarbetare.

Du får lära dig att arbeta med mark och anläggning och får kunskap om hur man jobbar rationellt, säkert och miljömässigt samtidigt som du får kunskaper om branschens olika yrken och arbetsprocesser.

Byggbranschen erbjuder en rad intressanta yrken och inom den här utbildningen lägger du grunden till en karriär inom mark och anläggning. I årskurs 2 och 3 får du arbeta ute på olika företag inom ”ditt” yrke. Du får arbeta på både stora och små företag. Då har du chansen att visa upp dig för olika arbetsgivare och skaffa dig bra referenser. Forslundagymnasiet har samarbete med många olika företag i byggbranschen.

Grundläggande högskolebehörighet

För att få grundläggande högskolebehörighet kan du Inom det individuella valet välja kurserna Svenska 2, Svenska 3 och Engelska 6. Vissa universitets- och högskoleutbildningar kräver att man även läst kursen Matematik 2a.

Efter utbildningen har du en yrkesexamen med behörighet att påbörja din yrkesbana eller fortsätta studera på yrkeshögskola. Om du vill läsa vidare på högskola eller universitet efter avslutade gymnasiestudier har du goda möjligheter att under din tid hos oss läsa kurser som ger dig behörighet till vidare studier. Kontakta vår studie- och yrkesvägledare om du vill veta mer.

Behörighet, betyg och antagning

Gymnasieantagningen i Västerbottens län sköter antagningen till årskurs 1 för alla kommunala och fristående gymnasieskolor i länet. De har information om behörigheter, hur du räknar ut ditt meritvärde och hur ansökan går till. På deras webbplats finns även antagningsstatistik där du kan se vilket meritvärde den som fick sista platsen på ett program hade.

APL

• Individuellt val 200
  • Gymnasie arbete 100

Poängplan inriktning Mark och anläggning