Lyssna
Kontakt

Kontakta Forslundagymnasiet

Forslundagymnasiet
Telefon: 090-16 41 60

Besöksadress: Forslunda 1

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Bild för 'Vuxenutbildning'

Vuxenutbildning

Utbildning för vuxna inom trädgård och mark och anläggning
3 Inriktningar:
  • Trädgård
  • Mark och anläggning
  • Arbetsmarknadsutbildning

Forslundagymnasiet erbjuder vuxenutbildning inom Trädgård, Mark och anläggning och Lantbruk.

Grundutbildning Trädgård planeras till augusti 2019. Mark och anläggning startar inte vt-19. Vill du veta mer om hur man söker till utbildningen kontaktar du Viva Vägledning på tel 090-16 17 20.
Sista ansökningsdag är 20 november 2018.

Grundutbildning trädgård 43 veckor är för dig som vill arbeta yrkesmässigt inom trädgårdsbranschen, men saknar utbildning och erfarenhet. Utbildningen ger en bred kunskap med fokus på trädgårdsskötsel och odling. Praktik och teori knyts ihop i de olika kurserna. Mycket av den praktiska utbildningen sker på skolan.

Utbildning inom trädgård för vuxna ger dig grundläggande kunskaper i bland annat växtkunskap, marken och växternas biologi, trädgårdsodling, skötsel av utemiljöer och trädgårdsmaskiner. Utbildningen är på heltid och kan inte läsas på distans. Avslutad utbildning ger goda möjligheter på arbetsmarknaden och till fortsatta studier till trädgårdsmästare. 


Här kan du läsa om kurserna som ingår i utbildningen.

 

Information och kontakt 

Vill du veta mer om utbildningsinnehållet kan du kontakta Elisabeth Vallrud, lärare på utbildningen.
Tel 090-16 41 71, mobil 070-606 89 37.

Vill du veta mer hur man söker till utbildningen kontaktar du Viva Vägledning på tel 090-16 17 20.

Nästa grundutbildning trädgård startar 14 januari 2019. Sista ansökningsdag är 20 november 2018.

 

Klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för terminstider.  

Grundutbildning 40 veckor inom inom mark och anläggning för vuxna ger dig grundläggande kunskaper för arbete inom markarbeten för vägar och ledningar, gröna ytor samt platt- och stenbeläggningar. Utbildning på hjullastare och grävmaskiner ingår (yrkesbevis). I kurserna ingår också kunskaper om markdränering, kabelläggning, vägtrummor, stensättning, anläggning av gröna ytor, uteplatser och planteringar, samt inte minst hur man kan påverka sin egen och andras arbetsmiljö. Miljöaspekten vävs in i de flesta momenten.

Här ingår kunskaper om olika materials hållfasthet, packningsförmåga, dräneringsegenskaper, med mera.

För vem?
Utbildningen inom mark och anläggning vänder sig till dig som har intresse för markarbete, anläggningsmaskiner, vill använda både huvud och händer, samt vill ha ett fritt och självständigt yrke. I utbildningen ingår både teori och praktiska övningar. Utbildningen är på gymnasienivå, för vuxna. Förkunskaper är grundskola eller motsvarande. Krav på B-körkort (bifoga kopia i din ansökan). 


Här kan du läsa mer om kurserna som ingår i utbildningen.

 

Information och kontakt

Vill du veta med om utbildningsinnehållet kontaktar du Michael Pihlgren, lärare på utbildningen.

Tel 070-565 09 12.

Vill du veta hur du söker till utbildningen kontaktar du Viva Vägledning på tel
090-16 17 20.

Vuxenutbildning mark och anläggning startar inte vt-19.

Klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för terminstider 

Arbetsmarknadsutbildning för dig som är arbetslös och intresserad av lantbruk med fokus på djurskötsel, växtodling och lantbruksmaskiner

Grundläggande lantbruksutbildning under 40 veckor för dig som är arbetssökande och i framtiden vill arbeta yrkesmässigt inom lantbruksnäringen. Utbildningen ger en bred kunskap med fokus på djurskötsel, växtodling och lantbruksmaskiner. I de olika kurserna varvas praktik och teori. Utbildningen är på heltid och kan inte läsas på distans.

För vem?

Utbildningen är för dig som är arbetssökande och intresserad av lantbruksarbete. Vissa kurser och moment är årstidsberoende och anpassas därför efter säsong. Möjlighet till yrkesbevis (både teoretisk och praktiska prövningar) efter genomgången utbildning.

Du har även möjlighet att gå en förberedande utbildning inom de gröna näringarna för att kartlägga vilket yrkesområde som passar dig bäst. Denna utbildning bedrivs av Miroi. Kontakta din handläggare på Arbetsförmedlingen.

Tid och plats

Utbildningen bedrivs på heltid under 40 veckor. Utbildningsstart enligt överenskommelse.  

Arbetsmarknadsutbildning för dig som är arbetslös och intresserad av trädgård med fokus på skötsel och förvaltning av utemiljöer. 

Grundläggande trädgårdsutbildning under 40 veckor för dig som är arbetssökande och i framtiden vill arbeta yrkesmässigt inom trädgårdsbranschen. Utbildningen ger en bred kunskap med fokus på trädgårdsskötsel och förvaltning av utemiljöer. I de olika kurserna varvas praktik och teori. Utbildningen är på heltid och kan inte läsas på distans.

För vem?

Utbildningen är för dig som är arbetssökande och intresserad av trädgårdsarbete. Vissa kurser och moment är årstidsberoende och anpassas därför efter säsong. Möjlighet till yrkesbevis (både teoretisk och praktiska prövningar) efter genomgången utbildning.

Du har även möjlighet att gå en förberedande utbildning inom de gröna näringarna för att kartlägga vilket yrkesområde som passar dig bäst. Denna utbildning bedrivs av Miroi. Kontakta din handläggare på Arbetsförmedlingen. 

Yrkeshögskoleutbildning - Driftledare Lantbruk

Utbildningen är en samverkan över länsgränserna i norra Sverige för att kompetensförsörja lantbruksnäringen med kvalificerad kompetens på eftergymnasial nivå inom både mjölk/nöt och fårproduktion.

 

Utbildningsstart: 30 september 2019.

 

Ansökan öppnar: 1 mars 2019.


Klicka här för mer information om utbildningen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 februari 2019
Publicerad: 30 juni 2017
Sidan publicerad av: Tora Ahnlund

Forslundagymnasiet
Forslunda 1
905 91 Umeå

Umeå kommun