Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Kontakta Kulturskolan i Umeå

Kulturskolan i Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Ursäkta röran...

Kulturskolan i Umeå

Under 2019 strävar Kulturnämnden mot att skapa en sammanhållen kulturskola i Umeå kommun. Kulturcentrum för Barn och Unga och Umeå Musikskola är de verksamheter som i dagsläget planeras slås samman för att bilda Kulturskolan i Umeå.

Syftet med bildandet av en kulturskola är att skapa en tydlig väg in för barn och unga i den kulturskoleverksamhet som Umeå Kommun erbjuder. Det teater- och musikutbud som i dag finns hos Kulturcentrum för Barn och Unga och Umeå Musikskola, kommer i framtiden presenteras gemensamt hos Umeå Kulturskola tillsammans med fler kulturella uttrycksformer för barn och unga.

Kulturskolan i Umeå erbjuder kommunens barn och unga ett kvalificerat, brett kulturutbud med välutbildade pedagoger. Inga förkunskaper krävs, lärandet utgår från varje deltagares egna förutsättningar; intresse, ambition och förmåga. Kulturskolan finns på olika platser runt om i kommunen. Vi finns på Regementsområdet och på Hamnmagasinet samt på skolor runt om i kommunen. Undervisning och gruppverksamhet sker på dag- och kvällstid. Umeå Kulturskola erbjuder idag bild, media, musik, nycirkus, teater, slöjd. Läs mer om vårt utbud i menyn ovan.

YouTube

Vad händer på Kulturskolan i Umeå