Umeå Elitidrottsgymnasium

Kontakta Maja Beskowgymnasiet

Maja Beskowgymnasiet
Telefon: 090-16 29 00

Besöksadress: Fridhemsvägen 2, 903 37 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Bild

Elever som läser vid de Nationellt godkända idrottsutbildningarna (NIU), Riksinnebandygymnasiet (RIG) och Riksfriidrottsgymnasiet (FIG) vistas i en miljö som genomsyras av "elit". Vi har en specialbyggd organisation med välutbildade lärare och instruktörer.

Umeå Elitidrottsgymnasium består av fjorton nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU)öppnas i nytt fönster och två riksidrottsgymnasier (RIG) öppnas i nytt fönstermed totalt cirka 360 elever. Umeå Elitidrottsgymnasium håller till på Maja Beskowgymnasiet, ca 15 minuters promenad österut från centrala Umeå.

Umeå Elitidrottsgymnasium har lång erfarenhet av att kombinera idrott och studier och är en av Sveriges största skolor inom idrottsutbildningar. I och med att skollagen tydliggör att utbildning inom idrott ska ha en tydlig elitidrottskaraktär bildades till hösten 2013 en egen enhet, Elitidrottsgymnasiet. Målsättningen är att erbjuda Sveriges bästa lösning för att kombinera elitidrott och studier.

Om du inte skulle antas till Umeå Elitidrottsgymnasium på Maja Beskowgymnasiet så erbjuder Umeå kommun Idrott och hälsa specialisering på Maja Beskowgymnasiet samt Idrott och hälsa specialiseringöppnas i nytt fönster på Dragonskolan. 

Träning på elitnivå

Vi har fantastiska träningsmöjligheter i lokaler som vi disponerar hela dagarna; ett nybyggt och välutrustat gym på skolan och flera specialidrottshallar.

Här finns några av Sveriges mest meriterade tränare som arbetar tillsammans för att lära av varandra och nyttja varandras styrkor för att ge eleven en så bra utveckling som möjligt.

Umeå Elitidrottsgymnasium erbjuder följande program:

Barn- och Fritidsprogrammetöppnas i nytt fönster med inriktning Fritid och hälsa*
Ekonomiprogrammetöppnas i nytt fönster med inriktning Ekonomi - detaljerad poängplan hittar du här
Naturvetenskapsprogrammetöppnas i nytt fönster med inriktning Naturvetenskap
Teknikprogrammetöppnas i nytt fönster med inriktning Teknikvetenskap

* Inriktningen Fritid och hälsa på Umeå Elitidrottsgymnasium är utbildningen för dig som är intresserad av ledarskap, träning, friskvård och hälsa

Ansökan

Ansökan till Umeå Elitidrottsgymnasium görs i två steg. Dels ska du söka till en idrott (se datum nedan) via respektive specialidrottsförbund (Läs mer under din idrott)öppnas i nytt fönster och dels ska du söka till ett gymnasieprogram (under perioden 10 jan-10 feb 2020). Obs! När du ska söka till Umeå Elitidrottsgymnasium är skolkoden 51457607.
15 okt
Riksfriidrottsgymnasietlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samt NIU Friidrottlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
1 dec
Riksinnebandygymnasietlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samt övriga NIU-idrotter.

Respektive NIU-idrott kommer att kalla sökande till tester och samtal. Antagningsbesked kommer beroende på idrott att ges senast den 31 januari, 2020.
Ansökan till gymnasieprogram sker, oavsett om du blivit antagen till NIU eller RIG, via www.gymnasieintagningen.nu om du som elev är skriven i Västerbotten. Obs! Du gör din ansökan till Umeå Elitidrottsgymnasium.
Om du som elev inte är skriven i Västerbotten gör du din ansökan till Umeå Elitidrottsgymnasium via din hemkommuns antagningsenhet, som i sin tur skickar din ansökan vidare till Västerbottens antagningsenhet (i Vindeln).

Henrik Ragnvaldsson

rektor

070-316 93 41

mejl

Torbjörn Sjögren

idrottssamordnare

070-386 58 30

mejl

Karin Figaro

studie- och yrkesvägledare

090-16 29 40
070-375 24 07

mejl


Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 januari 2020
Publicerad: 27 september 2018
Sidan publicerad av: Marie Nygren