Studera hos oss

Kontakta Maja Beskowgymnasiet

Maja Beskowgymnasiet

Besöksadress: Fridhemsvägen 2, 903 37 Umeå

Maja Beskowgymnasiet är skolan för dig som vill ha en god grund för fortsatta studier och ett spännande arbetsliv. Maja Beskowgymnasiet är Umeås nyaste och modernaste gymnasieskola. Skolan ligger centralt placerad mellan stadskärnan och Umeå universitet, vilket underlättar för nära samarbeten och studiebesök.

Utbildningar av mycket hög kvalitet

Maja Beskowgymnasiet erbjuder tre högskoleförberedande gymnasieprogram: Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet. På Umeå Elitidrottsgymnasium finns även Barn- och fritidsprogrammet. Dessutom finns Språkintroduktion på skolan. Gemensamt för samtliga utbildningar är att de håller mycket hög kvalitet. Vi har välutbildade och engagerade lärare, förstelärare och lektorer som brinner för utveckling, både studiemässig och personlig.

Kombinera dina studier med idrott

Som elev hos oss har du, under skoltid, möjlighet att fortsätta utvecklas inom din idrott (fotboll, innebandy) alternativt vid andra idrotter utveckla din fysiska förmåga (fysisk träning). Läs mer

Umeå Elitidrottsgymnasium

Umeå Elitidrottsgymnasium strävar efter att erbjuda Sveriges bästa elitidrottsutbildning. Vi har lång erfarenhet av att kombinera idrott och studier och är en av Sveriges största skolor när det gäller idrottsutbildningar. Umeå Elitidrottsgymnasium består av fjorton nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) och två riksidrottsgymnasier (RIG/FIG) med totalt cirka 400 elever.

Foodcourt

Skolans foodcourt-koncept gör att du har flera olika rätter att välja mellan varje dag. All mat lagas från grunden. Skolmaten har stor betydelse för hälsan – äter du bra så blir det enklare att prestera på topp.

Lärarinnan Maja Beskow

Majas starka profil och karaktär under sin levnadstid är en viktig anledning till att skolan uppkallats efter henne. På Maja Beskow bryr vi oss om andra och varandra. Oavsett vem du är ska du ha rätt till en bra utbildning.

Välkommen till skolan med liv och lärande i framkant!

Senast uppdaterad: 28 oktober 2020
Publicerad: 28 februari 2018