Studera hos oss

Kontakta Maja Beskowgymnasiet

Maja Beskowgymnasiet

Besöksadress: Fridhemsvägen 2, 903 37 Umeå

Maja Beskowgymnasiet öppnade hösten 2019 och erbjuder moderna, ljusa och klimatsmarta lokaler. Här ska alla få en utbildning av hög kvalitet. Skolans arkitektur är utformad med eleverna i fokus. Skolans centrala placering och närheten till Umeå universitet underlättar samarbeten och studiebesök för skolans samtliga program.

Våra gymnasieutbildningar kännetecknas av spets, struktur och omtanke. Hos oss finns ambitiösa elever som vill satsa lite mer – och bli utmanade av bra lärare.

Foodcourt

Skolans foodcourt-koncept gör att du har flera olika rätter att välja mellan varje dag. All mat lagas från grunden. Skolmaten har stor betydelse för hälsan – äter du bra så blir det enklare att prestera på topp.

Lärarinnan Maja Beskow

Majas starka profil och karaktär under sin levnadstid är en viktig anledning till att skolan uppkallats efter henne. På Maja Beskow bryr vi oss om andra och varandra. Vi ser olikheter som en tillgång. Oavsett vem du är ska du ha rätt till en bra utbildning.

Lärlingsutbildning - en snabb väg till arbete

Som lärling får du enormt mycket arbetslivserfarenhet och har samtidigt möjlighet att lära dig ett yrke. Största delen av din utbildning sker på en arbetsplats och du läser gymnasiegemensamma ämnen och yrkesteori på skolan. Dessutom får du ett extra studiebidrag.

Umeå Elitidrottsgymnasium

Elitidrottsgymnasiet strävar efter att erbjuda Sveriges bästa elitidrottsutbildning. Vi har lång erfarenhet av att kombinera idrott och studier och är en av Sveriges största skolor när det gäller idrottsutbildningar. Umeå Elitidrottsgymnasium består av tretton nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) och två riksidrottsgymnasier (RIG/FIG) med totalt cirka 350 elever.

Välkommen till Maja Beskow!

Senast uppdaterad: 3 oktober 2019
Publicerad: 28 februari 2018