Studera hos oss

Kontakta Maja Beskowgymnasiet

Maja Beskowgymnasiet
Telefon: 090-16 29 00

Besöksadress: Fridhemsvägen 2, 903 37 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Maja Beskowgymnasiet är skolan för dig som vill ha en god grund för fortsatta studier och ett spännande arbetsliv. Maja Beskowgymnasiet är Umeås nyaste och modernaste gymnasieskola. Skolan ligger centralt placerad mellan stadskärnan och Umeå universitet, vilket underlättar för nära samarbeten och studiebesök.

Utbildningar av mycket hög kvalitet

Maja Beskowgymnasiet erbjuder tre högskoleförberedande gymnasieprogram: Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet. På Umeå Elitidrottsgymnasium finns även Barn- och fritidsprogrammet. Dessutom finns Språkintroduktion på skolan. Gemensamt för samtliga utbildningar är att de håller mycket hög kvalitet. Vi har välutbildade och engagerade lärare, förstelärare och lektorer som brinner för utveckling, både studiemässig och personlig. 

Kombinera dina studier med idrott på LIU

Som elev hos oss har du, under skoltid, möjlighet att fortsätta utvecklas inom din idrott (fotboll, innebandy) alternativt vid andra idrotter utveckla din fysiska förmåga (fysisk träning). Läs mer

Umeå Elitidrottsgymnasium

Umeå Elitidrottsgymnasium består av fjorton nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) och två riksidrottsgymnasier (RIG) med totalt cirka 400 elever. Umeå Elitidrottsgymnasium är den enda skolan i Umeå som är godkänd av skolverket att bedriva NIU- och RIG-utbildningar. Umeå Elitidrottsgymnasium håller till på Maja Beskowgymnasiet, ca 15 minuters promenad österut från centrala Umeå.

Foodcourt

Skolans foodcourt-koncept gör att du har flera olika rätter att välja mellan varje dag. All mat lagas från grunden. Skolmaten har stor betydelse för hälsan – äter du bra så blir det enklare att prestera på topp.

Lärarinnan Maja Beskow

Majas starka profil och karaktär under sin levnadstid är en viktig anledning till att skolan uppkallats efter henne. På Maja Beskow bryr vi oss om andra och varandra. Oavsett vem du är ska du ha rätt till en bra utbildning.
Läs mer om varför skolan heter Maja Beskow

Välkommen till skolan med liv och lärande i framkant!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 februari 2022
Publicerad: 28 februari 2018
Sidan publicerad av: Marie Nygren