Studera hos oss

Kontakta Maja Beskowgymnasiet

Maja Beskowgymnasiet
Telefon: 090-16 29 00

Besöksadress: Fridhemsvägen 2, 903 37 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Maja Beskowgymnasiet är Umeås näst största gymnasieskola. Här studerar drygt 800 gymnasieelever. Maja Beskowgymnasiet är en av Sveriges modernaste gymnasieskolor och Umeås nyaste. Skolan ligger centralt, mellan stadskärnan och Umeå universitet. Det tar ca 5 minuter att cykla från centrala Umeå till Maja Beskowgymnasiet.

Utbildningar och hög kvalitet

Maja Beskowgymnasiet erbjuder tre högskoleförberedande gymnasieprogram: Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet samt ett yrkesprogram: Restaurang- och livsmedelsprogrammet. På Umeå Elitidrottsgymnasium finns även Barn- och fritidsprogrammet. Dessutom finns Språkintroduktion på skolan. För oss som jobbar på Maja Beskowgymnasiet är det viktigt att samtliga utbildningar håller mycket hög kvalitet. Vi har välutbildade lärare, förstelärare och lektorer som brinner för utveckling, både studiemässig och personlig. Vår målsättning är att vara Sveriges bästa skola!

Kombinera dina studier med idrott på LIU

Som elev hos oss har du, under skoltid, möjlighet att fortsätta utvecklas inom din idrott (fotboll, innebandy) alternativt vid andra idrotter utveckla din fysiska förmåga (fysisk träning). Läs mer

Umeå Elitidrottsgymnasium

Umeå Elitidrottsgymnasium består av fjorton nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) och två riksidrottsgymnasier (RIG) med totalt cirka 400 elever. Umeå Elitidrottsgymnasium är den enda skolan i Umeå som är godkänd av skolverket att bedriva NIU- och RIG-utbildningar. Umeå Elitidrottsgymnasium håller till på Maja Beskowgymnasiet, ca 15 minuters promenad österut från centrala Umeå.

Foodcourt

Skolans foodcourt-koncept gör att du har flera olika rätter att välja mellan varje dag. All mat lagas från grunden. Skolmaten har stor betydelse för hälsan – äter du bra så blir det enklare att prestera på topp.

Lärarinnan Maja Beskow

Majas starka profil och karaktär under sin levnadstid är en viktig anledning till att skolan uppkallats efter henne. På Maja Beskow bryr vi oss om andra och varandra. Oavsett vem du är ska du ha rätt till en bra utbildning.
Läs mer om varför skolan heter Maja Beskow

Välkommen till skolan med liv och lärande i framkant!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 mars 2023
Sidan publicerad av: Marie Nygren