Studera hos oss

Kontakta Dragonskolan

Dragonskolan
Telefon: 090-16 24 20

Besöksadress: Dragongatan 1, 903 22 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Dragonskolan

Dragonskolan erbjuder ett brett utbud av program, kurser och tillval som gör att du får möjlighet att forma din egen utbildning. När du väljer Dragonskolan kan du vara säker på att vi gör vårt bästa för att din tid ska bli meningsfull och innehållsrik. Vi arbetar för att alla ska bli sedda och bekräftade. Här är alla välkomna oavsett vilken utbildning du har valt. Vi arbetar varje dag med att utbilda framtidens snickare, ingenjörer, jurister, naturvetare, elektriker, barnskötare, lärare med mera.

På Dragonskolan kan du bland annat välja mellan flera olika högskoleförberedande program eller yrkesprogram. Du kan också välja flera olika kurser i det individuella valet till exempel idrott och hälsa, musik, entreprenörskap, språk eller naturguidning. Undervisningen sker i lokaler som är väl anpassade för ändamålet. Läs mer om våra unika lärmiljöer. Öppnas i nytt fönster.

Vill du veta hur det är att vara elev på något av våra program?
Du är välkommen att prova på att vara elev en dag, besöka oss under skolbesöksveckan eller få veta mer under en informationskväll. Läs mer om PRASO, skolbesöksveckan och informationskvällar (kommer strax).

Välkommen till vår mötesplats!

Högskoleförberedande program

Våra högskoleförberedande program ger dig en bred bas för fortsatt utbildning på universitet eller högskola. Du väljer en inriktning inom programmet som ger dig en fördjupning. Det finns också ett stort urval av valbara kurser att välja utifrån dina intressen eller för att få en bredare behörighet eller fler meritpoäng.

Lärlingsutbildning

Som lärling läser du hälften av utbildningen på en arbetsplats som du själv kan vara med och välja. Den arbetsplatsförlagda tiden börjar efter höstlovet i åk 1. Du tillhör en klass under den skolförlagda tiden då du läser gymnasiegemensamma kurser och du och dina klasskamrater får en god sammanhållning. Program du kan välja mellan är Hotell- och turismprogrammet, Fordons- och transportprogrammet, Vård- och omsorgsprogrammet samt Barn- och fritidsprogrammet. Läs mer om lärlingsutbildningen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Yrkesprogram

Våra yrkesprogram ger dig möjlighet att lära dig ett yrke. Du lär dig praktiska moment i våra specialutrustade lokaler. Vi har också ett gott samarbete med arbetslivet och största delen av din utbildning sker på en arbetsplats genom praktik. Det finns också möjlighet att själv välja kurser utifrån intresse eller för att få högskolebehörighet.

Kombinera idrott och studier på Idrottsgymnasiet

På Dragonskolan har vi lång erfarenhet av att kombinera idrott och studier. Idrottsgymnasiet på Dragonskolan är för dig som vill gå i en klass och samtidigt få en unik möjlighet att utveckla dig inom din idrott. Läs mer om Dragonskolans Idrottsgymnasium här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ansök om ett utbytesår på Dragonskolan

Inom Umeå gymnasieskola ser vi utbytesstudenter som ett led i internationalisering, som ger ett omvärldsperspektiv och ökad förståelse för människors livsvillkor. Vi tar därför gärna emot utbytesstudenter i mån av plats (dock maximalt tre elever på Midgårdsskolan respektive fyra elever på Dragonskolan) och ger dem möjlighet att följa en klass samt lära sig svenska. Läs mer om och anmäl elev till ett utbytesår här.

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen ger dig som inte är behörig möjlighet att få behörighet för att komma in på ett nationellt program eller utbildning för att söka dig vidare till ett arbete.

Anpassad gymnasieskola

Anpassad gymnasieskolas (tidigare gymnasiesärskolan) individuella program erbjuder sex olika ämnesområden. Programmet förbereder dig för ett arbete inom respektive ämnesområde.

Riksgymnasiet för rörelsehindrade

I umeå finns en av fyra riksgymnasier för rörelsehindrade där du som har ett fysiskt funktionshinder får en RH-anpassad utbildning med individuellt anpassad undervisning. Vi har även habilitering på skolan och elevhem och stadens centrum ligger nära till hands. Läs mer om Riksgymnasiet för rörelsehindrade.

Vuxenutbildning

På Dragonskolan har även du som vuxen möjlighet att studera. Läs mer om vuxenutbildningar.

Elevaktiviteter

Under året arrangerar vi flera olika aktiviteter för våra elever. Det handlar om allt från FN-dagen till lärarshow och turneringar. I mindre skala arrangeras en del roliga happeningens och tävlingar för eleverna på skolans Instagram, dragonskolan_umea. Här , 135.9 kB. kan du läsa om tävlingsvillkoren för Instagram.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 maj 2024
Sidan publicerad av: Hanna Christoffersson