Studera hos oss

Kontakta Dragonskolan

Dragonskolan
Telefon: 090-16 24 20

Besöksadress: Dragongatan 1, 903 22 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Dragonskolan

Dragonskolan erbjuder ett brett utbud av program, kurser och tillval som gör att du får möjlighet att forma din egen utbildning. När du väljer Dragonskolan kan du vara säker på att vi gör vårt bästa för att din tid här ska bli meningsfull och innehållsrik. Vi har flera olika högskoleförberedande program, yrkesprogram, gymnasiesärskola och introduktionsprogram. På Dragonskolan bedrivs även vuxenutbildning.

Vi arbetar varje dag med att utbilda framtidens snickare, ingenjörer, jurister, naturvetare, elektriker, barnskötare, lärare med mera och vår undervisning sker i lokaler anpassade för ändamålet. Du kan läsa mer om Dragonskolan och våra unika lärmiljöer här.öppnas i nytt fönster

Välkommen till vår mötesplats!

  • Högskoleförberedande program

Våra högskoleförberedande program ger dig en bred bas för fortsatt utbildning på universitet eller högskola. Du väljer en inriktning inom programmet som ger dig en fördjupning inom området. Det finns också ett stort urval av valbara kurser som gör att du kan forma din utbildning efter dina intressen. Du kan också välja kurser för att få en bredare behörighet eller fler meritpoäng. Härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finner du exempel på årets stora utbud av valbara kurser.

  • Yrkesprogram

Våra yrkesprogram ger dig möjlighet att lära dig ett yrke och gör dig förberedd på arbetslivet. Vi varvar teori med praktik och har specialutrustade lokaler där du får möjlighet att lära dig praktiska moment. Vi har också ett gott samarbete med arbetslivet och alla program erbjuder praktik under utbildningen. Om du läser lärlingsutbildning sker största delen av din utbildning på en arbetsplats. Det finns också möjlighet att själv välja kurser samt att läsa vissa kurser inom våra yrkesprogram för att få högskolebehörighet. Härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finner du exempel på årets stora utbud av valbara kurser.

  • Gymnasiesärskola

På Dragonskolan finns Gymnasiesärskolans individuella program som erbjuder sex olika ämnesområden. Programmet förbereder dig för ett arbete inom respektive ämnesområde.

  • Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen ger dig som inte är behörig till ett nationellt program möjlighet att få behörighet att komma in på ett nationellt program, eller utbildning för att söka dig vidare till ett arbete.

  • Riksgymnasiet för rörelsehindrade

På Dragonskolan finns en av fyra riksgymnasier för rörelsehindrade. Här kan vi erbjuda dig med fysiskt funktionshinder en RH-anpassad utbildning med individuellt anpassad undervisning. Vi har även habilitering på skolan och elevhem och stadens centrum ligger nära till hands. Läs mer om RH-gymnasiet här.

Vill du veta hur det är att vara elev på något av våra program?
Vi erbjuder besök och information om våra utbildningar under skolbesöksveckan, PRASO och informationskvällar. Läs mer om det här.öppnas i nytt fönster

Kombinera idrott och studier

På Dragonskolan har vi lång erfarenhet av att kombinera idrott och studier. Vi erbjuder ”Idrott- och hälsa specialisering” inom olika idrotter och har erfarna lärare i samarbete med Umeå Elitidrottsgymnasium. Läs mer om Dragonskolans Idrottsgymnasium häröppnas i nytt fönster.

Ansök om ett utbytesår på Dragonskolan

Inom Umeå gymnasieskola (UGS) ser vi utbytesstudenter som ett led i internationalisering, som ger ett omvärldsperspektiv och ökad förståelse för människors livsvillkor. Vi tar därför gärna emot utbytesstudenter i mån av plats (dock maximalt tre elever på Midgårdsskolan respektive fyra elever på Dragonskolan) och ger dem möjlighet att följa en klass samt lära sig svenska.

Läs mer om och anmäl elev till ett utbytesår här.

Vuxenutbildning

På Dragonskolan har även du som vuxen möjlighet att studera. Läs mer om våra vuxenutbildningar här.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 september 2019
Publicerad: 1 juni 2017
Sidan publicerad av: Katarina Lundgren