Kontakta Sandgärdan

Sandgärdan
Telefon: 090-16 10 00
E-post:

Besöksadress: Alvägen 43

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Om oss

Sandgärdan med två avdelningar ligger i Hörnefors mitt i ett bostadsområde med närhet till det mesta. Sandgärdan har skogen som granne, och på vår förskola vistas vi mycket utomhus. Vi utgår från barnens intresse i vår verksamhet och vill att de ska känna trygghet, glädje och lust för lärande när de vistas hos oss.

Trygghet – en grund för lärande

På Sandgärdan bygger vi trygghet genom kommunikation och att skapa empati och förståelse för varandras olikheter. Pedagogerna arbetar lyhört och ger barnen verktygen att bemöta varandras känslor.
Läs mer om hur vi arbetar med trygghet.
Läs mer om introduktion på vår förskola.

Stimulera till lärande

Sandgärdan är liten förskola där har vi har ett gott samarbete mellan avdelningarna och pedagogerna ser alla barn. Materialet vid avdelningarna är anpassad utifrån barnens ålder och även utifrån det som lockar de till lek. Vi möblerar om regelbundet för att stimulera barns lek och för att ge barnen en möjlighet till att utforska lekens värld ytterligare. Närvarande pedagoger finns med som stöd och uppmuntran i leken.
Läs mer om hur lek blir till lärande och om vår kvalitet 

Hållbarhet från grunden

Sandgärdan har fått Skolverkets utmärkelse ”Skola för hållbar utveckling”. I detta arbete lär sig barnen att värna om människor, natur och material.
Läs mer om vårt arbete med lärande för hållbar utveckling.

Naturen runt hörnet

På Sandgärdan har vi naturen runt hörnet, och barnen har möjlighet till inspirerande utflykter till skog och strand – något som är väldigt uppskattat bland barnen.
Läs mer om sagostigen och att lära från naturen.

Språk och kommunikation

Alla barn är olika, därför arbetar vi på Sandgärdan på många olika sätt för att utveckla barnens språk och kommunikation. Rim och ramsor, tecken och bilder, utflykter och pedagogiska uppdragslådor är några av de verktyg som används i den dagliga verksamheten.
Läs mer om vårt arbete med språkutveckling.

Samarbete i vardagen

Samarbete, och mötet med andra människor är en viktig del av barns utveckling. På Sandgärdan får barnen genomföra gemensamma projekt, möta barn från andra förskolor och påverka sin egen vardag.
Läs mer om vår "Tillsammansvecka".

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 maj 2024
Sidan publicerad av: Gabrielle Hultdin