Kontakta Sandgärdan

Sandgärdan
Telefon: 090-16 10 00
E-post:

Besöksadress: Alvägen 43

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Introduktion

Introduktionen på förskolan är en viktig period till att lära känna alla nya barn, föräldrar och pedagoger. Vi har en föräldraaktiv introduktion, vilket innebär att ni som föräldrar är med ert barn i verksamheten under tre dagar, då ni har huvudansvaret och är aktiva (leker, hjälper ert barn med mat och hygien osv). Tider för dessa dagar är klockan 9-14. Under följande två dagar är barnen själva på förskolan, men ni föräldrar ska vara tillgängliga och kunna komma till förskolan om det behövs. Vi rekommenderar sedan att barnet har kortare dagar den nästkommande veckan.

Fördelen med denna form av introduktion är att ni som föräldrar verkligen får tid och möjlighet att berätta för personalen om hur ert barn fungerar i olika situationer. Barnet får också möjlighet att upptäcka förskolan i sin egen takt med tryggheten som ni föräldrar ger.

Lämning och hämtning

För att vi ska kunna ta emot ert barn på ett bra sätt och även ge de barn som är på förskolan en lugn måltid är det viktigt att undvika att lämna och hämta på de tider när vi har våra måltider. Se bildspelet till höger om hur en dag på förskolan ser ut.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 oktober 2023
Sidan publicerad av: Linus Sjöström