Studera hos oss

Foto: Fredrik Larsson

Kontakta Midgårdsskolan

Midgårdsskolan
Telefon: 090-16 59 50

Besöksadress: Paradvägen 36 901 84 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Midgårdsskolan är en gymnasieskola där du får växa och utvecklas i en kreativ miljö oavsett vilket program du väljer. Vårt mål är att förbereda dig inför livet efter gymnasiet och ge dig goda förutsättningar för fortsatta studier eller arbete.

Alla våra högskoleförberedande program arbetar utifrån det vi kallar Midgårdsmodellen Länk till annan webbplats.. Den innebär i korthet att du läser dina kurser terminsvis istället för på ett helt läsår, de flesta lektionerna är 2,5 h långa och att du har en längre paus mitt på dagen i samband med lunch.

Vi strävar efter en miljö där det mesta av ditt lärande sker på skoltid med en förhoppning att du, utifrån vårt upplägg av utbildningen, ska få möjlighet att forma en livsstil som ger förutsättningar för att hela du ska må bra. Hos oss kan du varva dina studier med stöd och aktiviteter som hjälper dig att behålla fokus och utvecklas på ett långsiktigt hållbart sätt.

Våra program:

Läsåret 2023/24 har vi tre högskoleförberedande program (estetiska, samhällsvetenskaps-, och naturvetenskapsprogrammet) samt anpassat gymnasium (två nationella program) och introduktionsprogram. Nytt! Inför hösten 2024 erbjuder vi även Teknikprogrammet med inriktning design- och produktutveckling.

  • Högskoleförberedande program
    På våra högskoleförberedande program har du möjlighet att påverka innehållet i din utbildning. Hos oss finns ett stort urval av valbara kurser, både inom estetiska och teoretiska ämnen, vilket ger dig frihet att välja kurser utifrån dina intressen och mål.
  • Introduktionsprogram
    Introduktionsprogrammen ger dig som inte är behörig till ett nationellt program möjlighet att få behörighet att komma in på ett nationellt program, eller utbildning för att söka dig vidare till ett arbete.
  • Anpassat gymnasium
    På anpassat gymnasium får du en fyraårig utbildning som ger en god grund för att studera vidare, söka arbete och kunna delta aktivt i samhällslivet.

Mer information om respektive program hittar du längre ner på sidan.

Maxa din utbildning:

Alla våra högskoleförberedande utbildningar har som minst 300p valbara kurser, och för en del utbildningar - upp till 500p. Utbudet är stort och du kan välja kurser från alla utbildningar på skolan. Vi kallar det för att maxa din utbildning. Det handlar om att du i grunden väljer ett gymnasieprogram som passar dig och dina intressen, men samtidigt får möjligheten att välja till kurser som både fördjupar och breddar dina studier.

Här kan du se exempel på tillvalskurser , 32.7 kB, öppnas i nytt fönster. som erbjöds under läsåret 2022/23 för de högskoleförberedande programmen.

Om du har funderingar över våra tillvalskurser eller program kan du ta kontakt med våra studievägledare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vill du prova på hur det är att vara elev hos oss?

Är du intresserad av något av våra program men skulle vilja veta lite mer innan du bestämmer dig? Då är du varmt välkommen att göra ett praktiskt skolorienteringsbesök, ett s.k. PRASO-besök hos oss. Under prason får du följa med en elev/klass under en halv dag, vara med på lektioner, träffa lärare och elever och äta i matsalen.

Anmälan till praso hittar du här. (OBS öppnar i v.47)

Skolverkets information och filmer om de olika programmen

Här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du skolverkets information och filmer om samtliga program. Klicka dig fram till det du är intresserad av.

Utbytesstudent på Midgårdsskolan

Midgårdsskolan tar emot utbytesstundeter, ansökan och mer information hittar du här.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 november 2023
Sidan publicerad av: Joel Sjödin