Kontakta Maja Beskowgymnasiet

Besöksadress: Fridhemsvägen 2, 903 37 Umeå

Simning

Bild

Elitidrottsgymnasiet startade hösten 2017, i samarbete med Svenska Simförbundet och Umeå Simsällskap, en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) i simning. Vi erbjuder en unik möjlighet att kombinera studier med en elitsatsning.

Oavsett om spelaren representerar Umeå simsällskap eller inte, kommer vi att ta hand om NIU eleverna på samma sätt. Vi kommer att skapa ett klimat som elever och föräldrar är trygga med. NIU tillsammans med Umeå simsällskap skapar ett helhetstänk där eleven är i centrum.

Målet med NIU i Umeå är att kunna ge våra elever de förutsättningar som krävs för att kunna kombinera skola och simning på bästa sätt.

Elitidrottsgymnasiet tillsammans med Umeå simsällskap skapar framtidens simmare. Ansvarig hos Umeå simsällskap är Camilla Johansson Sponseller.

Ansökan sker senast 1 december.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Under december eller januari månad kommer du att få en kallelse till personlig intervju och test och besked om preliminär intagning för att sedan få det slutliga beskedet i månadsskiftet juni/juli.

OBS! Efter att du fått besked i slutet av januari om du antagits till din idrott så ska ansökan till Umeå Elitidrottsgymnasium och det program du vill läsa sedan göras i vanlig ordning till antagningsenheten i din kommun som sedan skickar denna till Umeå kommun.

Simon Anderson

lärare specialidrott