Kontakta Maja Beskowgymnasiet

Maja Beskowgymnasiet

Besöksadress: Fridhemsvägen 2, 903 37 Umeå

Golf

Är du intresserad av att kunna kombinera elitinriktad golfträning med gymnasiestudier så är Elitidrottsgymnasiet  i Umeå det rätta alternativet för dig.

Elitidrottsgymnasiet har över 10 års erfarenhet och är Sveriges nordligaste golfgymnasium. Du kommer att läsa tillsammans med andra elitsatsande idrottsungdomar.

Golfträning

Golfträningen sker i samarbete med Umeå Golfklubb. Tränare för våra elever är Fredrik Larsson och Mattias Ferry.

Umeå Golfklubbs bana ligger ute i Holmsund ca 20 km från Dragonskolan. Anläggningen har 27 hål, en korthålsbana och fantastiskt fina närspelsområden. Banan är ansedd som en av Norrlands absolut vackraste. Under höst och vår kommer träning och spel att var förlagd på denna anläggning för att sedan under vinterhalvåret hålla till i våra egna hallar på skolan, utrustad både för slag, chip och puttning och med mycket bra tekniska hjälpmedel.

Utbildningen syftar till att utveckla dig individuellt som golfspelare och den praktiska delen kommer därför i huvudsak att inriktas mot teknikträning.

Ansökan

Ansökan sker senast senast 1 december.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Under december eller januari månad kommer du att få en kallelse till personlig intervju och test och besked om preliminär intagning för att sedan få det slutliga beskedet i månadsskiftet juni/juli.

OBS! Ansökan till Elitidrottsgymnasiet ska sedan göras i vanlig ordning till antagningsenheten i din kommun som sedan skickar denna till Umeå kommun.

Mathias Ferry

lärare specialidrott