Kontakta Maja Beskowgymnasiet

Maja Beskowgymnasiet
Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Fridhemsvägen 2, 903 37 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Basket

Umeå Elitidrottsgymnasium i samarbete med Västerbottens Basketdistriktsförbund erbjuder dig möjligheten att kombinera elitinriktad basketträning med gymnasiestudier.

Umeå Elitidrottsgymnasium är från och med höstterminen 2011 av Skolverket och Svenska Basketbollsförbundet en certifierad Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU). Certifieringen innebär bland annat att våra tränare håller högsta klass och att vi har ett idrottsanpassat schema och bra lokaler.

Basketträning

Västerbottens BDF ger garanti för att basketinriktningen handlar om såväl praktik som teori, d.v.s eleverna kommer att få utbildning och intyg att de genomgått Grundkurs och Steg 1 när det gäller domare, sekretariat/funktionär och ledare/tränare. Erfarenheter från tidigare år är att under de intensiva spelmånaderna (november-januari) kommer andelen teorilektioner att öka.

Huvudinstruktör för Umeå Elitidrottsgymnasiums nationellt godkända Basketutbildning är Jerry Selberg. Jerry har över 30 års erfarenhet av basket som spelare i Sveriges högsta serier med bl.a. Alvik , Täby och i Svenska landslaget. Han har såväl flera SM-guld som spel i EM på sin meritlista. Som tränare ledde han på slutet av 90-talet Umeå Nordics till landets högsta serie Basketligan. Jerry är utbildad förbundstränare och har genomgått Elittränarutbildningen, Sveriges högsta tränarutbildning inom Basket. Vid sidan av basketen är Jerry även utbildad lärare och praktiserar detta i Hörnefors.

Ansökan

Ansökan sker senast 1 december.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Under december eller januari månad kommer du att få en kallelse till personlig intervju och test och besked om preliminär intagning för att sedan få det slutliga beskedet i månadsskiftet juni/juli.

OBS! Ansökan till Umeå Elitidrottsgymnasium ska sedan göras i vanlig ordning till antagningsenheten i din kommun som sedan skickar denna till Umeå kommun.

Jerry Selberg

lärare specialidrott

070-205 93 34

mejl

Henrik Ragnvaldsson

rektor

090-16 24 05

mejl

Torbjörn Sjögren

idrottssamordnare

070-386 58 30

mejl

Karin Figaro

studie- och yrkesvägledare

090-16 24 61

mejl

 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 december 2018
Publicerad: 28 februari 2018
Sidan publicerad av: Marie Nygren