Kontakta Maja Beskowgymnasiet

Maja Beskowgymnasiet

Besöksadress: Fridhemsvägen 2, 903 37 Umeå

Badminton

Elitidrottsgymnasiet samarbetar med IFK Umeå badminton som har mycket bra ungdoms- och seniorverksamhet, som under åren resulterat i många landslagsspelare.

Föreningen har professionella och engagerade tränare, som själva har varit i landslagsklass som spelare. IFK Umeå anser att ett badmintongymnasium kommer att vara till stor grund för elevernas utveckling, både som människa och badmintonspelare.

Badmintonträning

Oavsett om spelaren representerar IFK Umeå eller inte, kommer vi att ta hand om NIU eleverna på samma sätt. Vi kommer att skapa ett klimat som elever och föräldrar är trygga med. NIU tillsammans med IFK Umeå skapar ett helhetstänk där eleven är i centrum.

Målet med NIU i Umeå är att kunna ge våra elever de förutsättningar som krävs för att kunna kombinera skola och badminton på bästa sätt.

Elitidrottsgymnasiet tillsammans med IFK Umeå badminton lägger grunden för att du ska ha möjligheten att spela badminton på högsta nivå.

Ola Molin - huvudansvarig/tränare. Meriter: landslagsspelare med SM-guld i herrdubbel och vinst i flera internationella tävlingar. Har lärarkompetens.

Kenneth Forsberg - tränare NIU och senioransvarig i IFK Umeå, tidigare förbundskapten i U17 och mångårig ledare i klubben.

Simon Knutsson - tränare. Meriter: elitseriespelare med SGP-titlar och flera silver i lag-SM. Har lärarkompetens.

PO Johansson - ordförande i IFK Umeå och ansvarig för samarbetet mellan NIU och IFK Umeå.

Anders Hörnlund - spelaransvarig i klubben, tidigare juniorlandslagsman som skapar trygghet för spelarna.

Hannes Andersson- ansvarig  fystränare i IFK Umeå. Har kandidatexamen i idrottsmedicin och utbildad personlig tränare och massör.

Ansökan

Sker till Svenska Badmintonförbundet senast den 1 december.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Under december eller januari månad kommer du att få en kallelse till personlig intervju och test och besked om preliminär intagning för att sedan få det slutliga beskedet i månadsskiftet juni/juli.

OBS! Ansökan till Umeå Elitidrottsgymnasium ska sedan göras i vanlig ordning till antagningsenheten i din kommun som sedan skickar denna till Umeå kommun.

Ola Molin

lärare specialidrott