Kontakta Maja Beskowgymnasiet

Maja Beskowgymnasiet
Telefon: 090-16 29 00

Besöksadress: Fridhemsvägen 2, 903 37 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Badminton

Umeå Elitidrottsgymnasium samarbetar med IFK Umeå badminton som har mycket bra ungdoms- och seniorverksamhet, som under åren resulterat i många landslagsspelare.

Föreningen har professionella och engagerade tränare, som själva har varit i landslagsklass som spelare. IFK Umeå anser att ett badmintongymnasium kommer att vara till stor grund för elevernas utveckling, både som människa och badmintonspelare.

Badmintonträning

Oavsett om spelaren representerar IFK Umeå eller inte, kommer vi att ta hand om NIU eleverna på samma sätt. Vi kommer att skapa ett klimat som elever och föräldrar är trygga med. NIU tillsammans med IFK Umeå skapar ett helhetstänk där eleven är i centrum.

Målet med NIU i Umeå är att kunna ge våra elever de förutsättningar som krävs för att kunna kombinera skola och badminton på bästa sätt.

Umeå Elitidrottsgymnasium tillsammans med IFK Umeå badminton lägger grunden för att du ska ha möjligheten att spela badminton på högsta nivå.

Ola Molin - Huvudansvarig/tränare. Meriter: landslagsspelare med SM-guld i herrdubbel och vinst i flera internationella tävlingar. Har lärarkompetens.

Kenneth Forsberg - Tränare NIU, tidigare förbundskapten i U17.

Simon Knutsson - Ordförande i IFK Umeå och ansvarig för samarbetet mellan NIU och IFK Umeå.

Hannes Andersson- Ansvarig fystränare i IFK Umeå. Har kandidatexamen i idrottsmedicin och utbildad personlig tränare och massör.

Ansökan

Ansökan görs via denna länk till Svenska Badmintonförbundet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. senast den 1 december.

Ansökan till Umeå Elitidrottsgymnasium görs i två steg. Dels ska du under hösten 2023 söka en idrott (se datum nedan) via respektive specialidrottsförbund (Läs mer under din idrott) Öppnas i nytt fönster. och bli antagen och dels ska du söka till ett gymnasieprogram (under perioden jan-feb 2024 alternativt under omvalsprioden apr-maj 2024). Obs! Du måste vara antagen till en idrott för att din ansökan till ett program på Umeå Elitidrottsgymnasium ska vara giltig.

Obs! När du ska söka till ett program på Umeå Elitidrottsgymnasium är skolkoden 77713695. (Maja Beskowgymnasiet har en annan skolkod)

15 okt
Riksfriidrottsgymnasiet samt NIU Friidrott.
1 dec
Riksinnebandygymnasiet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt övriga NIU-idrotter.

Respektive NIU-idrott kommer att kalla sökande till tester och samtal. Antagningsbesked kommer beroende på idrott att ges senast 31 januari 2024.

Om du är skriven i Västerbotten
Ansökan till gymnasieprogram sker, oavsett om du blivit antagen till NIU eller RIG, via www.gymnasieintagningen.nu Obs! Umeå Elitidrottsgymnasiums skolkod är 77713695.

Om du inte är skriven i Västerbotten gör du din ansökan till Umeå Elitidrottsgymnasium via din hemkommuns antagningsenhet, som i sin tur skickar din ansökan vidare till Västerbottens antagningsenhet (i Vindeln). Obs! Umeå Elitidrottsgymnasiums skolkod är 77713695.

Här kan du läsa mer om de samverkansavtal som finns. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Om du inte är skriven i Västerbotten kan ett samverkansavtal behöva tecknas med din hemkommun.

Ola Molin
lärare specialidrott
070-668 50 15

ola.molin@umea.se


Henrik Ragnvaldsson
rektor Umeå Elitidrottsgymnasium
070-316 93 41
henrik.ragnvaldsson@umea.se


Torbjörn Sjögren
idrottssamordnare
070-386 58 30
torbjorn.sjogren@umea.se


Caroline Henriksson
studie- och yrkesvägledare
090-16 29 40, 070-375 24 07
caroline.henriksson@umea.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 september 2023
Sidan publicerad av: Marie Nygren