Välkommen till Kulturskolan hösten 2020

Kontakta Kulturskolan

Kulturskolan

Besöksadress: Umestan, Paradvägen 36 och Hamnmagasinet, Västra strandgatan 4

Kulturskolan erbjuder kommunens barn och unga ett kvalificerat utbud med välutbildade lärare och pedagoger. Vi utgår från varje barn och ungdoms egna förutsättningar, intresse, ambition och förmåga. Kulturskolan finns både under dag- och kvällstid på Hamnmagasinet och på Umestan, men också på drygt 30 skolor runt om i kommunen. Vårt mål är att nå ut till ännu fler skolor, byar och stadsdelar med vår verksamhet. För löpande information följ oss på Facebook och Instagram.

Oavsett hur länge ni gått i Kulturskolan kan ni ta del av vår information på hemsidan www.umea.se/kulturskolan, där vi regelbundet uppdaterar information om aktuella frågor. Här finns också information om hur vi tänker med vår verksamhet under rådande pandemi. Naturligtvis får du gärna höra av dig till någon av oss som arbetar på Kulturskolan. Gäller dina frågor något som rör din kurs, så tar du kontakt direkt med din lärare/pedagog.

StudyAlong

Som ni alla har märkt så har vi från och med i höst ett nytt verksamhetssystem för kommunikation och anmälan – StudyAlong. För de allra flesta har övergången till systemet fungerat bra, medan några av er har drabbats av buggar eller andra problem. Vi ber om överseende med eventuellt strul så här precis i början av läsåret!

Inför vårterminen kommer alla som går terminskurser (och vissa kortkurser) att få erbjudande om att fortsätta deltagandet under våren. Det är väldigt viktigt att ni bekräftar er plats om ni vill fortsätta, annars blir platsen ledig för någon annan att boka. Vi kommer under november att kontakta er via StudyAlong för att be er bekräfta er plats till våren.

Ladda ner appen! Den heter StudyAlong och finns där appar finns. Här kan ni bland annat anmäla frånvaro.

Möjlighet till att påverka

Inom Kulturskolan har du som elev/deltagare möjlighet att påverka. Du kan ta upp frågor, förslag och tankar med din lärare/pedagog när ni ses, eller på mejl. Vi vill, tillsammans med dig, utveckla Kulturskolan och göra den till en plats där alla elever utvecklas och trivs. Även du som vårdnadshavare kan ta kontakt med dina barns lärare/pedagog om du har frågor eller tankar kring ditt barns deltagande i någon av våra kurser.

Vi har en elevförening för alla som deltar i Kulturskolans kurser. Elevföreningen har årsmöte den 14 oktober på Midgårdsskolan, i Valhalla. Du kan kostnadsfritt gå med i elevföreningen, din lärare/pedagog kommer att berätta hur du kan bli medlem. I styrelsen sitter elever, lärare och föräldrar och dit kan ni skicka förfrågningar och idéer om ni vill hitta på något kul! Kolla in anslagstavlorna utanför slagverksrummet, Midgård, eller på Hamnmagasinet för mer information och kontaktuppgifter. Medlemskapet är knutet till Riksförbundet Unga Musikanter (RUM). Har ni frågor om elevföreningen kontakta henrik.sjoberg@umea.se.

Terminsavgifter hösten 2020

Avgiften som ni betalar är för en plats i Kulturskolan per termin. Avgiften faktureras i mars respektive oktober, dvs en gång per termin. Klicka för användarvillkorenlänk till annan webbplats.

Ämneskurser: 600 kr/termin (inkl. Suzuki)
(kurs 2, 3, osv 400 kr/termin, endast en ämneskurs inom instrument/sång per elev är möjlig)
Fördjupningslinje musik: 900kr/termin
Kortkurser (6-8 tillfällen): 300 kr

Småbarnsmusik, kör/ensemble/orkester: 300 kr
(om du redan går i en musikkurs på Kulturskolan, så får du vara med i orkestrar, ensembler och körer utan att betala en extra avgift)
Instrumenthyra: 400 kr/termin

Avgiftsbefrielse ansöks direkt via någon av Kulturskolans enhetschefer.

OBS! Meddela alltid frånvaro till din pedagog/lärare! Vi rekommenderar att du gör detta i StudyAlong-appen.

Lisa Sandgren

Beatrice Hammar
Avdelningschef Kulturskolan
beatrice.hammar@umea.se

Välkomna att höra av er om ni har frågor och funderingar.

Väl mött!

Beatrice, Jenny och Anna