Välkommen till Kulturskolan hösten 2023

Kontakta Kulturskolan

Kulturskolan
Telefon: 090-16 59 53

Besöksadress: Umestan, Paradvägen 36 och Hamnmagasinet, Västra strandgatan 4

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag–fredag 08.00–17.00

Nu är hösten igång och vi vill välkomna både nya och erfarna deltagare och elever till vår kursverksamhet! I höst så kommer vi erbjuda ännu mer undervisning i våra lokaler på Fredsgatan 9, Umestan. Vi hoppas att du hittat rätt om din kurs ges från en annan lokal än föregående termin!

För dig som har undervisning på Midgårdsskolan ligger vår entré på Reveljgränd 3. Övriga ingångar till skolan är låsta kvällstid.

Har du frågor kring undervisning på skoltid, läs gärna mer på denna sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Skolverket menar att elever kan delta i Kulturskolan på sin skoltid, och information om detta kan delges rektor vid behov.

För första gången kommer Kulturskolan, tillsammans med Kulturskolans Elevförening, att gå under egen flagg på Pride-paraden den 30 september. För dig som vill veta mer om detta, och den vimpel-verkstad som föregår paraden, här hittar du mer info:

Fira pride med Kulturskolan och Elevföreningen

I november kommer vi be er att svara på en enkät om Kulturskolan. Säkerställ att ditt barn/din ungdom får vara med och svara på frågorna, så att vi får ta del av deras erfarenheter, idéer och feedback.


StudyAlong

Vi arbetar med systemet StudyAlong för anmälan och kommunikation. Här anmäler ni er, meddelar frånvaro, betalar avgifter för kurser och eventuella instrumenthyror. Ni som valt faktura som betalningsmedel för höstterminen kommer att få denna i slutet av september.

Om du spelar ett instrument hos oss får du kostnadsfritt delta i våra orkestrar och ensembler. Det är viktigt att du loggar in och bekräftar ditt deltagande även i våra orkestrar, så att vi får koll på vilka elever som finns med i verksamheten.
Ladda ner appen! Den heter StudyAlong och finns där appar finns.

OBS! Meddela alltid frånvaro till din pedagog/lärare! I överenskommelse med din lärare/pedagog kan detta ske via StudyAlong-appen eller via sms


Möjlighet att påverka

I Kulturskolan har du som elev/deltagare möjlighet att påverka. Du kan ta upp frågor, förslag och tankar med din lärare/pedagog när ni ses, boka ett möte med hen eller skicka ett mejl med frågor, önskemål och funderingar.

Du kan också kontakta oss här. Även du som är vårdnadshavare kan ta kontakt med dina barns lärare/pedagog om du har frågor eller tankar kring ditt barns deltagande i någon av våra kurser.

Vi har en elevförening för alla som deltar i Kulturskolans kurser. Vi uppmanar alla att kostnadsfritt gå med i elevföreningen! Lite längre ner finns information om hur du går till väga för att bli medlem.

För löpande information följ oss på Facebook och Instagram @kulturskolaniumea eller på vår hemsida, www.umea.se/kulturskolan, där vi regelbundet uppdaterar information om aktuella frågor.


Kontakt

Du får gärna höra av dig till någon av oss som arbetar på Kulturskolan. Gäller dina frågor något som rör din kurs, så tar du kontakt direkt med din lärare/pedagog. Avgiftsbefrielse ansöks direkt via någon av Kulturskolans enhetschefer.

Kontakta oss/ Vanliga frågor Öppnas i nytt fönster.

På samma sida finns även svar på vanligt förekommande frågor.


Kulturskolans elevförening i Umeå

Även vi i elevföreningen (KEU) vill hälsa alla elever och deltagare välkomna. Vi är en förening av barn och unga, för barn och unga, och vi har funnits på Kulturskolan i över 13 år. Vi vill att barn och unga ska kunna påverka sin tid på Kulturskolan och göra den till en plats där alla elever och deltagare utvecklas och trivs.

Alla som deltar i Kulturskolans kurser kan gå med i elevföreningen. Ett medlemskap i elevföreningen är kostnadsfritt och ställer inga krav på dig som medlem. Genom att bli medlem kan du delta i tävlingar, ta del av medlemsförmåner, eller söka stipendier för ditt kulturutövande. Dessutom ökar du barn och ungas inflytande i Kulturskolan, och över kulturpolitiken i Umeå. Medlemskapet är dessutom knutet till Riksförbundet Unga Musikanter (RUM) och Ung teaterscen, vilket även ökar ungas inflytande och möjlighet till kultur nationellt. Det vore därför jätteroligt om just DU vill bli medlem. Du blir lättast medlem genom att registrera dig här: https://ebas.rum.se/blimedlem/keu Länk till annan webbplats.

Du kan också prata med din lärare/pedagog så hjälper de dig. Har du förslag på saker du vill göra, något du vill förändra, eller frågor om elevföreningen så skicka dessa till kulturskolanselevforening@gmail.com Alla frågor, idéer och förslag är mer än välkomna.

Vänliga hälsningar KEU, via ordförande Jonatan Widmark


Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 september 2023
Sidan publicerad av: Emma Skog