Sommarlov

Kontakta Kulturskolan

Kulturskolan
Telefon: 090-16 59 53

Besöksadress: Umestan, Paradvägen 36 och Hamnmagasinet, Västra strandgatan 4

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag–fredag 08.00–17.00

Under sommaren har vi flera olika aktiviteter runt om på fritidshem och förskolor, men vi har också kurser och workshops för barn och unga runt om i stan! Vissa kräver anmälan, andra är drop in. Läs mer om sommarens aktiviteter här! Aktivieterna sorteras efter datum de äger rum och när datum passerat plockas informationen bort. Tänk på att aktiviteter som äger rum i augusti ändå går att anmäla sig till redan nu.

Slöjdläger med Västerbottensmuseet

Slöjdläger på Gammlia!

När: 9-11 augusti
Var: Gammlia
Anmälan:
Ja! Se länk nedan

Den 9 till 11 augusti så hålls det återigen Slöjdläger för barn och unga i åldrarna 8-13 år! Platsen för lägret är vid friluftsmuseet på Gammlia och under tre dagar så handleds du av fyra duktiga slöjdare. Du får både prova på och finslipa färdigheter inom bland annat täljning, tova i ull, vävning och annat härligt slöjdigt. Lägret är upplagt så att varje deltagare får ta del av ett flertal olika tekniker. Inga förkunskaper krävs men om du är extra bekväm med någon slöjdteknik kan du nämna det i anmälan. Lägret hålls till största delen utomhus så kläder efter väder är ett måste!

Schemat på lägerdagarna är enligt nedan:
Kl. 9-9.30 Gemensamma aktiviteter
Kl. 9.30-12 Slöjdpass
Kl. 12-12.30 Gemensam lunch
Kl 12.30 -15. Slöjdpass
Kl 15.00 Slut för dagen!

Ett detaljerat schema skickas ut till deltagarna i slutet på juni. Lägret är kostnadsfritt att delta i men anmälan krävs. Först till kvarn gäller!

Anmälan görs på Västerbottens museums hemsida via länken: https://www.vbm.se/evenemang/slojdlager-pa-gammlia-2023 Länk till annan webbplats.

OBS! Då det finns många som vill gå Slöjdlägret så är senaste dag för att boka av sin plats den 6 augusti – avbokningar efter detta kommer att beläggas med en administrativ kostnad på 250 kr. Arrangemanget är ett samarbete mellan Kulturskolan och Västerbottens museum, med stöd av Nämnden för Hemslöjdsfrågor och Västerbottens läns hemslöjdsförening.

Tid: 9, 10 och 11 augusti. Lägret pågår mellan kl. 9-15 varje dag med paus för lunch och fika.
Plats: Gammlia friluftsmuseum vid Västerbottens museum, Helena Elisabeths väg 3.
Ålderskategori: 8-13 år
Kontaktperson: Emma Ewadotter, Västerbottens museum (emma.ewadotter@vbm.se)

film i fjällen

Film i fjällen!

Vill du vara med och göra en filmproduktion i fjällmiljö? Under en vecka ses vi i Tärnaby och skapar en film tillsammans.
Du får möjlighet att ingå i ett filmteam och skapa alla delar som ingår i en filmproduktion så som att utveckla manus, skådespela, ta fram scenografi, kostym, smink, filma, ljudläggning, redigering och klippning, samt arrangera premiär och filmvisning.

När: 7-12 augusti
Kostnad: 1000:- (då ingår övernattning och mat)

Läs mer och anmäl dig här: Film i fjällen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 augusti 2023
Sidan publicerad av: Emma Skog