Kungligt pris till vår matematiklärare

Kontakta Maja Beskowgymnasiet

Maja Beskowgymnasiet
Telefon: 090-16 29 00

Besöksadress: Fridhemsvägen 2, 903 37 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Vår matematiklärare Vera Lundström tilldelas Ingvar Lindqvist-priset 2024 i matematik. Kungl. Vetenskapsakademien delar ut fyra lärarpriser i ämnesområdena matematik, fysik, kemi, biologi, naturkunskap eller NO till lärare och lärarlag på grundskolan och gymnasiet. Jätteroligt! Stort grattis Vera!

Prisceremonin äger rum i Stockholms stadshus i närvaro av kungaparet 12 april. I samband med prisutdelningen är alla pristagare inbjudna till Ingvar Lindqvistsymposiet där de presenterar sitt arbete. Därutöver anordnas ett lärarnätverksträff till vilken både tidigare och årets pristagare är inbjudna. Det blir även en guidad visning av Vetenskapsakademien och dess olika institutioner.

– Vera brinner för problemlösning och med åren har hon skaffat sig en stor problemlösningsbank med problem på olika nivåer att ösa ur. Ibland görs även problemlösningen i samverkan med elever från annat land. Våra elever uppskattar verkligen hennes lektioner och lär sig otroligt mycket när undervisningen både är rolig, fartfylld och spännande, säger Henrik Ragnvaldsson, rektor.

För mer information kontakta:

Vera Lundström
lärare i matematik
vera.lundstrom@umea.se

Henrik Ragnvaldsson
rektor, Umeå Elitidrottsgymnasium
070-316 93 41
henrik.ragnvaldsson@umea.se

FAKTA Ingvar Lindqvistprisen
Varje pris består av 50 000 kronor i ett personligt pris till läraren/lärarlaget, och 50 000 kronor till lärarnas respektive skolor. Pengarna till skolan får användas till naturvetenskapliga aktiviteter och inköp av läromedel för de naturvetenskapliga ämnena. Priset har fått sitt namn efter en av Vetenskapsakademiens tidigare preses (ordförande), Ingvar Lindqvist. Läs mer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 mars 2024
Sidan publicerad av: Marie Nygren