Umeå Elitidrottsgymnasium utökar platserna på ishockey

Kontakta Maja Beskowgymnasiet

Maja Beskowgymnasiet
Telefon: 090-16 29 00

Besöksadress: Fridhemsvägen 2, 903 37 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Björklöven har haft ett långtgående samarbete med Umeå Elitidrottsgymnasium på Maja Beskow och nu utökas det att innefatta även tjejer.

Henrik Bäckström som är Ungdomskoordinator hos Björklöven är mycket nöjd över att kunna erbjuda den här möjligheten tillsammans med Umeå Elitidrottsgymnasium på Maja Beskow gymnasiet.

-Vi är otroligt glada att vi har fått till en lösning att kunna erbjuda ett antal platser för duktiga ishockeytjejer att kombinera elitidrott och studier. Den satsningen ligger också i linje med föreningens ambition att vi ska bli mer jämställd både på bredd och elitverksamheten.

Henrik Ragnvaldsson, rektor Umeå Elitidrottsgymnasium på Maja Beskow säger så här om att erbjuda duktiga tjejer plats på elitishockeygymnasiet.

-Vi är lite sent ute med marknadsföring men det känns väldigt roligt att vi ihop med Björklöven kan erbjuda en elitsatsning för ett antal utvalda duktiga ishockeytjejer som vi tror kommer kunna kombinera elitidrott och studier till framtida nationell elit.

För att bli aktuell att kunna komma på tester så behöver ansökan skickas in före den 1/12 till Svenska ishockeyförbundet, länk till ansökan finns även via skolans hemsida www.umea.se/maja Länk till annan webbplats.

För mer information kontakta:
Henrik Ragnvaldsson
rektor, Umeå Elitidrottsgymnasium
070-316 93 41
henrik.ragnvaldsson@umea.se

Fler nyheter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 november 2021
Sidan publicerad av: Marie Nygren