Fina priser till skolans UF-företag!

Kontakta Maja Beskowgymnasiet

Maja Beskowgymnasiet
Telefon: 090-16 29 00

Besöksadress: Fridhemsvägen 2, 903 37 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Fredag 26 mars 2021 delade Ung Företagsamhet i Västerbotten ut årets priser till UF Företagare och lärare. Bakning för alla UF kammade hem förstapriset i hela tre kategorier (Årets vara, Årets innovation och Årets socialt hållbara UF-företag) och blev dessutom 3:a i kategorin Årets UF-företag. Attention UF kammade hem 1:a pris i Årets reklamfilm, IB Media UF 2:a pris i kategorin Årets vara och Fluorfri Framtid UF 3:e pris i kategorin Årets tjänst. Fantastiskt roligt! Bra jobbat och stort grattis!

1:a pris i kategorin Årets vara, Årets innovation och Årets socialt hållbara UF-företag
Bakning för alla UF som vann kategorierna Årets vara, Årets innovation och Årets socialt hållbara UF-företag. Motiveringarna löd:
"Med ett tydligt mål i sikte har UF-företaget lyckats kombinera små, men viktiga, detaljer och satt samman ett helhetskoncept som fungerar. En klassisk produkt i ny och unik tappning med förutsättningar att gå långt. En självklar vinnare för alla." (Årets vara)

"Med ett tydligt målgruppsfokus har vinnaren tagit fram en innovation som uppenbarligen var efterlängtad. Genom smart marknadsföring och distribution har de nått kunder över hela Sverige och redan finns planer på en uppföljande produkt. Vinnaren angriper en marknad som ännu inte är mättad så vi säger bara - fortsätt baka nya innovationer!" (Årets innovation)

"Med en tydlig affärsidé på en av samhällets utmaningar visar UF-företaget stort socialt ansvarstagande då man med utgångspunkt i kundens behov inkluderar en målgrupp som tyvärr ofta är förbisedd. Produkten är unik i både innehåll och utformning och som tillsammans med en väl genomtänkt budget skapar stora möjligheter att växa. Med denna affärsidé gör man det svåra enklare." (Årets socialt hållbara UF-företag)

3:e pris i kategorin Årets UF-företag
Bakning för alla UF vann även 3:e pris i kategorin Årets UF-företag.

Alice Vretblom, Johanna Alenius och Tindra Norling driver Bakning för alla UF. Företaget erbjuder en bakbok med enkla recept där de framförallt inriktar sig till personer med funktionsvarianter. Läs mer om företaget på instagram: uf.bakningforalla

1:a pris i kategorin Årets reklamfilm
Attention UF kammade hem 1:a pris i kategorin Årets reklamfilm. Motiveringen löd:
"På ett modernt och nytänkande vis håller vinnarna oss intresserade genom hela filmen. Med ett visuellt och kreativt bildspråk tänker de utanför boxen. UF-företaget som vinner årets reklamfilm är de som fångande juryns attention."
Attention UF består av Cajsa Alm, Hanna Modigh och Thea Löfborg. Företagets affärsidé är att uppmärksamma den psykiska ohälsan. Läs mer om företaget på instagram och se den vinnande reklamfilmen: attention.uf

2:a pris i kategorin Årets vara
2:a priset i kategorin Årets vara gick till IB Media UF, Maja Beskowgymnasiet, Umeå. IB Media UF består av Alexander Ljungström, Wilmer Entall, Wille Malm och Vilmer Åsenstam. Företaget säljer en spelarprofilbok där de skriver om och intervjuar de bästa innebandyspelarna i världen. Läs mer om företaget på instagram: ibmediauf

3:e pris i kategorin Årets tjänst
Tredjepriset i kategorin Årets tjänst kammades hem av Fluorfri Framtid UF, Maja Beskowgymnasiet, Umeå. Företaget består av Evelina Nilsson och Alma Lundström. De erbjuder fluorfri vallning av skidor med miljön i fokus. Fluoret, som var tillåtet fram till årets skidsäsong, är skadligt att andas in för åkarna, är väldigt dyrt samt kan inte brytas ner av naturen. Läs mer om företaget på instagram: fluorfriframtid.uf

Bakning för alla UF samt attention UF kommer representera Västerbotten i årets Digitala SM som avgörs tisdag 11 maj 2021.

För mer information kontakta: 

Johan Edin
Ekonomilärare, Maja Beskowgymnasiet (och förra årets vinnare av kategorin Årets UF-lärare)
070-586 52 77
johan.edin@umea.se

Bild

Bakning för alla UF 1:a pris Årets vara, Årets innovation och Årets socialt hållbara UF-företag

Fler nyheter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 mars 2021
Sidan publicerad av: Marie Nygren