Resestipendium till restaurangelev på Maja Beskowgymnasiet

Kontakta Maja Beskowgymnasiet

Maja Beskowgymnasiet
Telefon: 090-16 29 00

Besöksadress: Fridhemsvägen 2, 903 37 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Olivia Garcia som läser Lärlingsutbildningen med inriktning Restaurang- och livsmedel på Maja Beskowgymnasiet får årets resestipendium på 5000 kronor till minne av Eva Hörnfeldt.

Olivia planerar att åka till Lanzarote, Kanarieöarna hösten 2021 för att göra fem veckors praktik på restaurangen La Cascada för att ”Utveckla kunskap om annan matkultur och tillagningsmetoder”. Hon uppskattar själv att den totala kostanden för resan blir 12 000 kronor.

– Det känns jätteroligt och som ett bra tillfälle att få utvecklas och lära mig mer om mitt framtida yrke, säger Olivia Garcia.
– Olivia är en fantastisk elev, hon är både intresserad och engagerad och har ett stort intresse kombinerat med eget driv. Hon sprider glädje i köket som smittar av sig på oss andra. Hon är en mycket bra ambassadör för Maja Beskowgymnasiet, säger Lars Filén, lärare på Maja Beskowgymnasiet.

Olivia får 5000 kronor i stipendium av Maja Beskowgymnasiet.
– Det ska egentligen vara två stipendiater men Olivias ansökan stack ut så pass mycket att vi tog ett nytt beslut och hon blev ensam stipendiat, säger Jonas Stenlund, rektor på Maja Beskowgymnasiet.

Om stipendiet
Eva Hörnfeldt var en engagerad lärare vid Östra gymnasiet inom ekonomiska ämnen och hade ett speciellt varmt förhållande till Hotell och restaurangutbildningen. Vid sin död fick skolan en donation som skulle användas till att instifta två resestipendier till hennes minne.

För mer information kontakta: 

Jonas Stenlund
rektor
070-616 24 17
jonas.stenlund@umea.se

Olivia Garcia tillsammans med rektor Jonas Stenlund

Fler nyheter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 november 2020
Sidan publicerad av: Marie Nygren