Kontakta Ersängsskolan F–9 med anpassad grundskola

Ersängsskolan F–9 med anpassad grundskola
Telefon: 090-16 10 00
E-post:

Besöksadress: Ostvägen 20

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Om oss

På Ersängsskolan står lärande och kunskap i centrum. Här finns nio förstelärare vilket borgar för kvalitet, trygghet och en god lärmiljö, och skolan rankas högt då det gäller meritvärden utifrån betyg.

Vi satsar på elevernas sociala utveckling och i högstadiet får alla ett extra lärarlett arbetspass varje vecka där eleverna individuellt får fokusera på ett ämne de behöver lära sig mer kring. Allt för att skapa de bästa förutsättningarna för framtiden.
Här ska alla klara kunskapskraven

En trygg skola

I skolan ska man känna sig trygg och det gör de flesta elever på Ersängsskolan, enligt våra elevenkäter. Här tror vi på förebyggande arbete mot kränkningar och mobbning och vi har både kamratstödjare och vuxna ute i korridorerna för att skapa en lugn och trevlig atmosfär.
Om vårt värdegrundsarbete

Mångfald är styrka

Ersängsskolan är en mångkulturell skola. Det är en styrka och skapar stora möjligheter. Eleverna här lär sig om många olika kulturer och får stor förståelse för vårt samhälle – det ger bra och viktiga redskap för livet. Här finns även anpassad grundskola inriktning ämnesområden för hela kommunen.
Mångkulturell miljö

Välutrustade lokaler

Ersängsskolan ligger i en vacker omgivning, nära skogen mellan Östra och Västra Ersboda. Vi har fotbollsplaner på sommaren och skridskobanor på vintern och en stor äventyrslekpark i närheten.

Våra lokaler är stora, fina, rena och ändamålsenliga. Det finns smartboards eller projektorer i alla klassrum och vårt skolbibliotek har utnämnts till ett av Sveriges bästa.

Förskoleklass, en förberedelse inför årskurs 1

För barnen i förskoleklass ligger fokus på socialt samspel i grupp. Eleverna ska lära känna både skolan och varandra för att vara så förberedda som möjligt innan de börjar årskurs 1. Förskoleklassen har verksamhet 9.00–12.30. Före och efter skoldagen erbjuds fritidshem.
Förskoleklass och fritidshem

Elevens eget val

Vi vill att skoldagen ska vara lustfylld. På Ersängsskolan har eleverna i årskurs 1–6 många olika och spännande aktiviteter att välja på inom Elevens val. Elever och lärare bestämmer tillsammans över innehållet. Eleverna i årskurs 4–6 erbjuds även frivilliga aktiviteter efter skoltid i samarbete med Operativa teamet och Kulturskolan.

Fotboll, dans och musik efter skoltid

För dig som går högstadiet finns inriktningar efter skoltid inom fotboll (tillsammans med ESK), dans (tillsammans med Balettakademin) och musikproduktion (tillsammans med Kulturskolan). Det är en möjlighet att utveckla ditt intresse och det är fritt fram att delta två dagar i veckan, tisdagar och torsdagar klockan 15.30–17.00.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 oktober 2023
Sidan publicerad av: Gabrielle Hultdin