RH-gymnasiet Umeå

Kontakta Dragonskolan

Dragonskolan
Telefon: 090-16 24 20

Besöksadress: Dragongatan 1, 903 22 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Bild

Riksgymnasiet i Umeå befinner sig i en av Sveriges största skolor; Dragonskolan, som också är huvudskola för RG/RH. Här kan vi erbjuda en RH-anpassad utbildning för dig med ett fysiskt funktionshinder. Tre samverkande delar; skola, habilitering och elevhem ingår som ett paket för dig som börjar här.

Dragonskolan är väl anpassad för rörelsehindrade, undervisningen bedrivs i ljusa och moderna lokaler och habilitering finns  på skolan. Nära till hands ligger både elevhemmet och stadens centrum.

Vi kan även erbjuda utbildningar på andra skolor i Umeå med omnejd, såsom Forslundagymnasiet och Midgårdsskolan. Det finns även tre andra riksgymnasier med en RH-anpassad undervisning i landet; i Göteborg, Stockholm och Kristianstad.

Utbildning

Elever med godkända betyg från grundskolan kan välja mellan gymnasieskolans samtliga nationella program. Om det önskade programmet inte finns på huvudskolan kan eleven läsa hela eller delar av utbildningen på en annan kommunal gymnasieskola. Vi erbjuder även plats inom introduktionsprogram.

Eleverna erbjuds en individuellt anpassad undervisning och våra studievägledare har möjlighet att ge varje elev en utökad studievägledning. På skolan arbetar även speciallärare och specialpedagoger som kan erbjuda eleven extra stödtimmar samt ge individuell studiehandledning.

Eleverna kan läsa sitt program helt integrerat i en nationell gymnasieklass, läsa något eller några ämnen i särskild undervisningsgrupp. 

På skolan finns elevassistenter som ger stöd i klassrummen, på rasterna, vid lunchen och med andra aktiviteter som sker under skoldagen. Eleverna erbjuds habiliteringsinsatser under skoldagen.

Jennifer Hedström

rektor

070-567 26 06

mejl

Susanne Johansson

enhetschef Elevhem och Elevassistenter

090-16 48 05

mejl

Pia Brander

enhetschef Habiliteringen

090-16 65 70
070-261 64 79

mejl


Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 februari 2020
Publicerad: 7 september 2017
Sidan publicerad av: Katarina Lundgren