Kontakta Ung i Umeå kommun

Ung i Umeå kommun

Kontakta Umeå kommun

Telefon: $municipality.phone

Besöksadress: $municipality.address
Öppettider: $municipality.hours

Om Hamnmagasinet ungdomens hus

På Hamnmagasinet ungdomens hus kan du umgås med kompisar eller personal, fika, spela sällskapsspel, lyssna på musik, dansa och mycket mer.

Hamnmagasinet ungdomens hus

Västra Strandgatan 4
903 26 Umeå
090-16 21 36

Hos oss på Hamnmagasinet ungdomens hus har du som är mellan 16 och 23 år möjlighet att förverkliga dina idéer. Här finns allt från kafé, scener, utställningsväggar och mötesrum till symaskiner, pärlplattor, smyckesdelar, replokaler och DJ-rum. Här finns också riktad verksamhet för hbtq+-personer. Du kan alltid prata med oss i personalen om du vill bolla idéer.

kONStDAGAR

Varje onsdag klocka18.00–21.00 håller vi i skapandeaktiviteter med olika teman och material. Helt kravlöst och gratis så det är bara att dyka upp!

 • 13 september: Måla med akryl
 • 20 september: Vad vill du skapa?
 • 27 september: Pridepyssel
 • 4 oktober: Teckna
 • 11 oktober: Tyg och garn
 • 18 oktober: Vad vill du skapa?
 • 25 oktober: Halloween props
 • 1 november: Cosplay
 • 8 november: Väva
 • 15 november: Vävningen fortsätter
 • 22 november: Vad vill du skapa?
 • 29 november: Luffarslöjd
 • 6 december: Stöpa ljus
 • 13 december: Julpyssel
 • 20 december: Julkort och rimstuga

På "Vad vill du skapa?" tar vi gärna emot önskemål på sånt som du vill prova, visa eller göra! Mejla dina önskemål till ungdomenshus@umea.se

Riktad verksamhet

Marsha är en mötesplats för Hbtqi+-personer mellan 13 och 21år. Hbtq står för homosexuella, bisexuella, transpersoner och queera personer. Vi diskuterar olika frågor, skapar, stöttar, umgås och gör olika aktiviteter tillsammans.

Marsha startade som ett projekt av RFSL för att stötta och föra samman Hbtq-ungdomar i Umeå. Idag hålls Marsha av och på Hamnmagasinet ungdomens hus varje torsdag klockan 16.00–20.00.

Inför varje torsdag måste man föranmäla sig via ett formulär. Du får tillgång till formuläret från vår ledare Mathilda. Du kan också kontaka Mathilda om du har några frågor.

Kontakt

Mathilda Almgren
mathilda.almgren@umea.se
070-699 03 05

Kreativa rum

I vårt sy-rum finns allt möjligt som har med design, hantverk och sömnad att göra. Allt material finns till självkostnadspris. Rummet är främst till för sömnad, för att laga kläder och liknande.

Du behöver ett designkort för att använda sy-rummet. Det får du när du går en introduktion av personalen för sy-rummet där vi går igenom alla symaskiner och berättar vad du behöver betala för och inte.

Vår dj-studio kan användas både av dig som är proffs och dig som är nybörjare. Hamnmagasinets dj-studio är utrustad med Pioneer CDJ 2000 (spelare) och DJM 900 nexus mixer. För att boka studion behöver du ett dj-kort som du får gratis av personalen efter genomförd dj-workshop. Kortet förnyas varje år (januari–december).

Varje termin arrangeras introduktioner och workshops för nybörjare.

Anmäl ditt intresse till dj-workshop

I vår musikstudio kan du producera digital musik med en rad olika utrustning. Vi har bland annat dubbla skärmar, två uppsättningar av monitorer, flera mikrofoner samt MIDI-klaviatur. Det musikprogram som vi använder oss av i första hand är Studio One Prime men det finns även andra alternativ så som FL Studio. Vill du börja skapa i musikstudion måste du först komma till oss och boka in dig för en grundkurs där du får grundkunskaper och visar att du kan hantera vår utrustning och de program som vi använder. Prata med oss vid kafédisken så hjälper vi dig vidare!

Hos oss kan du spela tv-spel, brädspel, biljard, pingis och foosball. Vi har också tv-spelsrum med Xbox One och en tv-spelshörna med bland annat Playstation 5 och Nintendo Switch. Aktiviteterna bokas i fiket.

I musikrummet kan du sjunga karaoke genom Youtube, sjunga till egen musik via mobilen eller bara lyssna på musik tillsammans. Musikrummet bokas i fiket.

I våra replokaler finns utrustning för att kunna spela och sjunga. I rummen finns:

 • sånganläggning med tre mickar
 • två gitarr- och en basförstärkare med två elgitarrer och en elbas
 • trummor med cymbaler
 • piano med orgelljud.

Trumstockar finns att köpa i fiket. Dubbelpedal måste ni ta med.

Rummen kan bokas terminsvis eller per tillfälle:

 • 2 tider i veckan (2 timmar per tillfälle) kostar 2 000 kr per termin.
 • 1 tid i veckan (2 timmar) kostar 1 000 kr per termin.
 • Tillfällig bokning (2 timmar) kostar 100 kr.

Ta kontakt med Patrik Berglund för att boka eller ring 090-16 21 36.

Här kan du rita, pyssla, lägga pärlplattor eller annat skapande. Prata med personalen om du har några kreativa idéer eller skulle behöva något speciellt så hjälper vi i den mån vi kan.

I vår musikstudio har vi ett fullutrustat podcast-bord med fyra dynamiska mikrofoner och ett Rodecaster-mixerbord. Här kan du bland annat spela in, redigera och lägga till ljudeffekter eller intro/outro i realtid. Allt inspelat material kan sedan föras över till vår studiodator som har kraftfulla redigeringsprogram som till exempel Studio One. Är du sugen på att boka rummet så kan du komma och prata med oss på plats eller ringa oss.

Föreningar i huset

Hos oss på Hamnmagasinet Ungdomens hus har vi några föreningar som varje vecka har återkommande aktiviteter. Aktiviteterna är öppna för våra besökare att delta i.

Viking kraftsport är en ideell armbrytsklubb i Umeå där du kan träna gratis. Varje onsdag kl. 18–20 och söndag kl. 17 har Viking kraftsport öppna träningar hos oss, du är välkommen att titta förbi om du är nyfiken. Du behöver bara inte vara medlem för att få vara med och träna utan medlemskap krävs bara om du vill tävla eller för att rösta i klubbfrågor.

Följ gärna Viking kraftsport på Instagram: @vikingkraftsport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller på Facebook: Armbrytning Viking Kraftsport Umeå Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Cornhole-succén fortsätter och har kommit till Umeå! Det avslappnade spelet att utföra med vänner eller familj eller sporten där man kan mäta sig mot spelare över hela landet. Cornhole är sporten som passar alla! Spelet går ut på att kasta påsar från en bräda till en annan. Ligger påsen kvar på brädan är den värd 1 poäng, kommer den ner i hålet är den värd 3 poäng, efter en omgång räknar man ihop sina poäng och fortsätter. Man kan spela en mot en eller två mot två och matchen är först till 21 poäng.

Umeå Cornhole har träningar två gånger i veckan på Hamnmagasinet, onsdagar kl. 18.00 och söndagar kl. 14.00. Det är helt gratis att komma på träningarna och alla är välkomna.

Är du intresserad kan du kontakta Oscar Henriksson på oscar.henriksson@hotmail.se och Umeå Cornhole finns även på Instagram: @umea_cornhole Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Facebook: Umeå Cornhole Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Mer information

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 mars 2024
Sidan publicerad av: Sara Stenberg