• Startsida
  • / Om våra fritidsgårdar och mötesplatser

Kontakta Ung i Umeå kommun

Ung i Umeå kommun

Kontakta Umeå kommun

Telefon: $municipality.phone

Besöksadress: $municipality.address
Öppettider: $municipality.hours

Om våra fritidsgårdar och mötesplatser

Våra fritidsgårdar riktar sig främst till dig som är 13–17 år och vår centrala mötesplats Hamnmagasinet ungdomens hus riktar sig till dig som är lite äldre, det vill säga 15 år och upp till 25 år. Ersboda ungdomens hus vänder sig till dig som är mellan 17 och 20 år.

Helst arrangerar vi aktiviteter tillsammans med dig som är ung. Aktiviteter sker på våra fritidsgårdar, våra två ungdomens hus eller på andra tillfälliga mötesplatser. Till exempel så arrangerar vi läger eller aktiviteter utomhus på någon lämplig plats under sommaren. Vi som fritidsledare stöttar gärna dig om du har en idé eller om du vill vara delaktig i något arrangemang. Du kan förstås också bara komma och träffa vänner på någon av våra mötesplatser.

Läs vår kvalitetsdeklarationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ett fritidsutbud för alla

Vi jobbar för att alla ska hitta något intressant i vårt utbud av aktiviteter och evenemang. Det innebär att vi ibland har riktad verksamhet till vissa målgrupper, exempelvis särskilda kvällar med aktiviteter för dig som har funktionsnedsättning eller Tjejgård som bara är till för dig som identifierar som tjej eller icke-binär.

De flesta av våra aktiviteter och evenemang är helt gratis eftersom vi inte vill att det ska handla om att du inte har råd. Vi brukar satsa lite extra på aktiviteter under loven eftersom vi vet att du då har mer tid att hitta på roliga saker.

Tillgänglighet

Det ska vara lätt att ta sig till våra mötesplatser oavsett om du går eller om du tar dig fram på annat sätt, exempelvis i rullstol. Därför finns det hjälpmedel i form av ramp eller hiss där det annars är trappor. En av våra gårdar, Mariehems fritidsgård, är särskilt anpassad och där finns det ljudslingor, höj- och sänkbara bort i ateljén samt är helt tröskellöst.

Trygghet

Vi ledare arbetar för att du ska känna dig trygg och välkommen här på gården. Trygghet är viktigt! Därför är vår verksamhet helt drogfri. Det innebär att alkohol, droger och tobak inte får förekomma på våra mötesplatser eller inom anslutande områden.

Vi är också väldigt noga med att vi alla behandlar varandra på ett respektfullt sätt. Bland annat tar vi väldigt allvarligt på om någon utsätts för sexuella trakasserier. Exempel på trakasserier kan vara att ta på någon på ett sätt som hen inte gillar, att prata eller skämta om sex med någon som inte gillar det, sprida rykten om varandra eller att ta bilder på någon och sedan sprida det utan att personen vill det. Det är alltid den som blir utsatt som bestämmer vad som känns obehagligt.

Om ungdomskortet

Med ungdomskortet kan du låna saker och delta i aktiviteter, du får kortet gratis på din fritidsgård. När du får kortet har du också möjlighet att välja om du vill få gratis sms om aktiviteter och andra större arrangemang som arrangeras av fritidsgårdarna. Du kryssar själv i vad du vill få sms om.

Kortet är en värdehandling och om du tappar det så kostar det 10 kr att få ett nytt kort.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 november 2020
Publicerad: 31 maj 2019
Sidan publicerad av: Jenny Brantholm