Program i skolan och förskolan

Kontakta Kulturskolan

Kulturskolan
Telefon: 090-16 59 53

Besöksadress: Umestan, Paradvägen 36 och Hamnmagasinet, Västra strandgatan 4

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag–fredag 08.00–17.00

Bild

Verksamhet för skola och förskola

För oss är skolan vår viktigaste arena att finnas på, då vi här faktiskt har möjlighet att träffa alla barn och unga, oavsett tidigare intresse för konst och kultur och vilka förutsättningar som finns i hemmamiljön. I skolan finns vi både i klassrummen och på fritidshemmen. Vår största samverkan med skolan är El Sistema-verksamheten på tre grundskolor på Ersboda. Vi har också skolans förtroende att planera och genomföra Skapande skola i kommunens alla skolor. Förutom detta så besöker vi för- och grundskolor med professionella scenkonstföreställningar, drama- och kulturpedagogiska program och genomför också längre projekt i skolans värld, där målsättningen är att ge större utrymme för estetiska lärprocesser, kopplade till läroplan.

El Sistema

Läs mer om El sistema och se klipp från tidigare konserter: El sistema Umeå

Kultur i grundskolan och Skapande skola

Kulturaktörer kan sälja sitt utbud till Umeå kommun inom ramen för Skapande skola. Är du kulturaktör och vill veta mer om hur du ska gå tillväga? Vänligen besök webbplatsen: Skapande skola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Kommunal personal hittar mer information om Skapande skola på vårt intranät. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kultur i förskolan

Kulturskolan erbjuder scenkonstföreställningar och pedagogiska program till Umeå kommuns förskolor. På intranätet presenteras de föreställningar och program som finns att välja på för terminen. Vi har två anmälningsperioder, en under våren och en under hösten. Förskolepedager anmäler sig på hemsidan i en anmälningsblankett.
Kommunal personal hittar mer information om Kultur i förskolan på vårt intranät Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Barnkonventionen

Pedagogiskt material för att arbeta med barnkonventionen i estetiska lärprocesser Metodmaterial "Alla har rätt"

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 juni 2024
Sidan publicerad av: Emma Skog