Lyckad E-dag!

Kontakta Dragonskolan

Dragonskolan
Telefon: 090-16 24 20

Besöksadress: Dragongatan 1, 903 22 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Torsdag 31 januari genomfördes E-dagen för 5e året i rad på Dragonskolan. Det blev en dag fylld med ekonomi och entreprenörskap ur olika aspekter. Cirka 400 elever deltog och många av skolans UF-företag visade upp sig i Mitten. De stora dragplåstren för dagen var Marius Sommer och Erik och Emilia Lindmark.

Marius, som är forskare inom grupp- och organisationspsykologi, inledde dagen med en föreläsning kring målsättning och motivation och under eftermiddagen tog Erik och Emilia Lindmark vid. De berättade om hur deras företagsresa har sett ut från att vara UF-företagare till att driva ett ledande och hållbart glasögonföretag, EOE- glasses.

Utöver försäljning och pitcher gavs alla elever på skolan möjlighet att lyssna på när UF-företagen presenterade sina företag på Mittenscenen och de fick UF-information från Ung Företagsamhet. Workshops genomfördes för UF-företagen inom en rad spännande ämnen; Sociala medier Emma Zimdahl, Pitch Perfect Gabrielle Björk och Jenny Berg, Att bygga en säljande monter Ung Företagsamhet, Försäljningsteknik Emma Renman

Elever i årskurs fick även information om hur det är att läsa vidare inom ekonomi eller juridik.

Överlag en otroligt bra dag där skolan besöktes av både politiker och representanter från kommun och näringsliv. SVT var på plats för att prata med eleverna och uppmärksammade deras ökade samhällsengagemang i ett fint inslag som går att ses här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (länk till SVT.se)

För mer information kontakta:
Sten Persson
rektor Dragonskolan
076-147 80 87
sten.persson@umea.se

Läs mer om Ekonomiprogrammet på Dragonskolan Öppnas i nytt fönster.
Läs mer om Ung Företagsamhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 augusti 2019
Sidan publicerad av: Andreas Moberg