Kontakta Sörfors

Sörfors
Telefon: 090-16 10 00
E-post:

Besöksadress: Sörfors 312

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Om oss

Bild

Sörfors by ligger i ett gammalt lantbruksområde som under det senaste årtiondet ökat i omfattning. Det har varit många inflyttningar till byn, främst av småbarnsfamiljer.

Förskolan ligger mitt i byn beläget på en höjd vid sidan om hembygdsgården. Förskolan består av 3 åldersblandade avdelningar: Tallen, Björken och Granen.

Vi har tillgång till en fantastisk närmiljö i form av både skog och älv, djur och natur. Förskolans upptagningsområde är de mindre byarna i närområdet, dit räknas Överboda, Myrbäck, Brännland och Norrfors. Vi har också barn från Klabböle.
Läs mer om Sörfors by Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Trygghet och trivsel

Vi erbjuder barnen en balanserad vardag genom att ge dem möjlighet till regelbundna och utforskande aktiviteter. Lokalernas utformning har organiserats om efter barngruppens intressen och behov.

Intervjuer, trygghetsvandring och enkäter görs med barnen i syfte att skapa en trygg inne- och utemiljö. Avdelningarna jobbar med kompiskontrakt och konflikthantering så barnen lär sig uttrycka sina känslor för varandra.
Läs mer om trygghet och trivsel och hur introduktion går till hos oss Öppnas i nytt fönster..

Lärande för hållbar utveckling

Vår förskola har utmärkelsen Skola för hållbar utveckling och vi har en strävan att arbeta för en hållbar framtid ur en social, ekologisk samt ekonomisk synpunkt.

Vi har tre varmkomposter där vi komposterar vår överblivna mat. Jorden som vi får från detta använder vi sedan till våra odlingar, dvs potatis, jordgubbar, smultron, rabarber, ärtskidor mm. Varje vår är barnen delaktiga i potatisodlingen och de frön vi sätter för att sedan till hösten skörda detta. Som avslutning har vi en skördefest där vi använder våra egna råvaror och det skogen har gett oss.

Lärande och temaarbeten

På Sörfors förskola har vi ett lustfyllt lärande i fokus och skapar olika temaarbeten utefter barnens intressen. Tanken med detta arbetssätt är att främja lusten att lära, utforska och finna kunskap och att ta till vara på barnens kreativitet och skapande förmåga i samspel med andra.
Läs mer om lärande och temaarbeten Öppnas i nytt fönster..

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 april 2023
Sidan publicerad av: Olivia Lindmark