Kontakta Prosten

Prosten
Telefon: 090-16 10 00
E-post:

Besöksadress: Glädjens gränd 42

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Om oss

Förskolan Prosten är en förskola i stadsdelen Umedalen. Förskolans fyra avdelningar kallas Ängen, Mossen, Lyan och Grytet.  Avdelningar har barn i åldrarna 1–5 år. I förskolans närområde finns det grönområden, små och stora skogsområden, skulpturparken och en fotbollsplan alldeles utanför gården. Förskolan kännetecknas av glädje, stolthet och engagemang för att alla barn ska lyckas i sin kunskaps-, personliga och sociala utveckling.

Skogen – naturligtvis!

I samarbete med Friluftsfrämjandet har vi Mulle-, Knopp- och Knytteverksamhet. Prostens alla femåringar går på Mulle, 4-åringarna på skogsknytte och 3-åringarna på skogsknopp.

Läs mer om vår närhet till skogen

Traditioner

Vi har många härliga traditioner och dagar med olika teman. Dessa dagar längtar barnen jätte mycket efter. Vi vill ge barnen många roliga minnen och glada stunder tillsammans. Vi har dagar då allt är tvärt om, sjörövare intar hela Prosten, eller så går vi till skogen och träffar Trollmor.

Läs mer om våra traditioner

En trygg start

En bra relation är grunden till trygghet. Vår introduktion sker under två veckor och vi tycker att det är viktigt att barn och vårdnadshavare får en trygg och gemensam start. Vi vill bjuda på det roliga – barnen ska längta till oss!

Läs mer om vår introduktion

Bild
Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 maj 2024
Sidan publicerad av: Gabrielle Hultdin