Kontakta Ung i Umeå kommun

Ung i Umeå kommun

Kontakta Umeå kommun

Telefon: $municipality.phone

Besöksadress: $municipality.address
Öppettider: $municipality.hours

För dig som vårdnadshavare

Du som vårdnadshavare är alltid välkommen att besöka våra mötesplatser. Kom gärna förbi och ta en kopp kaffe eller te och prata med oss som jobbar. Det går också bra att ringa för att få veta om ditt barn är på någon mötesplats, eller för att få veta vad som sker under kvällen eller till helgen.

Vi jobbar aktivt för att ungdomarna själva ska ta initiativ och vara delaktiga i vilka aktiviteter och arrangemang som ska ske på våra mötesplatser.

Drogfria mötesplatser

All vår verksamhet är drogfri, det innebär att vi inte tillåter personer som är påverkade av alkohol eller droger att besöka våra mötesplatser eller arrangemang.

Kontakta oss om du känner oro

Du är välkommen att kontakta oss om du som förälder känner oro för ditt eller andras barn. Då gör vi det vi kan för att hjälpa.

Kontaktinformation hittar du under respektive mötesplats sida.

Lokala förebyggande råd

Vi jobbar långsiktigt med lokalt förebyggande arbete som innebär att hålla lite extra koll på hur ungdomarna mår inom varje område. Varje år utvärderas arbetet och det arbetas fram främjande handlingsplaner med aktiviteter för att ungdomarna ska må bra.

Läs mer om våra förebyggande råd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fältgruppen

Fältgruppen i Umeå hör till socialtjänsten. De finns där ungdomarna finns: på stan, i skolor, på fritids­gårdar, på dansgolv och på internet. Deras uppdrag är att vara ett vuxenstöd för ungdomar i deras egna miljöer.

De riktar sig till alla ungdomar, men har fokus på ungdomar i riskzon, det vill säga de ungdomar som vistas i miljöer eller sammanhang där det förekommer missbruk, kriminalitet eller annat normbrytande beteende.

Fältgruppen arbetar även aktivt med föräldrakontakter och övriga samarbets­parter.

Läs mer eller kontakta Fältgruppen Länk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 februari 2024
Sidan publicerad av: Sara Stenberg