Fritidshemspersonalen samverkar med skolan. Vi undervisar under skoltid i bild, musik, idrott och värdegrundsarbete. Och övrig tid är vi resurser i klasserna. Vi har samma målsättning utifrån gemensamma styrdokument. Vi har också Kontinuerliga träffar och planeringar. Genom detta arbetssätt får vi en helhetssyn på barnen över hela dagen och kan planera verksamheten på fritidshemmet utifrån barnens behov.
Det ska finnas möjlighet till rörelse, lugn och ro, skapande och frilek. Föräldrakontakten är viktig då vi är med barnen under hela dagen.
Våra öppettider är kl. 06.30- 17.30 . Undantag är lovverksamhet då öppettiderna är efter barnens behov.
En dag på fritids | |
---|---|
06.30 | Fritids öppnar |
07.00-07.30 | Frukost i matsalen. Då serveras en varierad frukost utifrån barnens önskemål (fil, gröt, mjölk och smörgås med pålägg). |
07.30-08.00 | Uteverksamhet |
08.00 | Skolan tar vid |
16.00-16.30 | Uteverksamhet |
16.30 | Gemensam verksamhet för fritidsavdelningarna |
Vår veckoplanering finns uppsatt på anslagstavlorna på de olika avdelningarna.
Kläder och väder Skicka med barnen kläder efter väder. Vi är mycket utomhus. Ett ombyte med extrakläder bör finnas. Olyckor händer lätt. Inneskor är bra att ha, golven är vintertid ganska kalla och ibland blöta.
Kompisplaneringar Det ska planeras hemma. Finns ena barnets förälder på plats kan man få ringa och fråga (ex får jag gå hem till Lasse?)
Närvarotider Viktigt att fylla i närvarotider på anslagstavlan. Personalen har svårt att ta ansvar över barnen om inga tider finns skrivna. ( Står ingen tid på Lasse betyder det att han är ledig från fritids). I samband med en eventuell olycka ex brand är detta av yttersta vikt. Barnen blir oroliga om ingen tid står uppskriven. Vid hämtning av barnen eller om de går hem själva måste personalen informeras. Föräldrarna stryker barnet från listan. Detta är extra viktigt då vi har vikarier som inte kan barnens namn eller känner till deras rutiner.
Lov Var vänlig och fyll i exakta närvarotider på blanketten som skickas hem. Personalen planerar efter detta, både verksamheten, matbeställningar och personalbehov (arbetstider).