Kontakta Morgonstjärnan

Morgonstjärnan
Telefon: 090-16 27 19
E-post:

Besöksadress: Berghemsvägen 10

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Introduktion, yngre barn

Introduktion pågår under ca två veckor

Första dagarna är vårdnadshavarna tillsammans med sitt barn på hemvistet. Barn är olika och därför kan första lämningen ske vid olika tidpunkter. Vissa barn kan säga hejdå till sin vårdnadshavare redan efter ett par dagar medan andra kan det ta längre tid för. Den tid som era barn är själva på hemvistet får ni vårdnadshavare sitta i en annan del av förskolan tills vi hämtar er.

Under introduktionsveckorna fokuserar vi pedagoger på att lära känna ert barn och er vårdnadshavare. Introduktionsveckorna sker för de mesta inomhus. Vårdnadshavarna ska vara tillgängliga under hela introduktionsperioden.

Vad förväntas av er vårdnadshavare

När ni är med era barn på hemvistet inta en passiv roll. Er roll är att vara tryggheten för barnet medan vi pedagoger lär känna barnet genom lek och aktivitet. När ni ska gå ifrån vill vi att ni tydligt säger ”hejdå” till ert barn.

Varför vi har valt denna inskolningsmodell

Vi vill göra introduktionsperioden till en positiv upplevelse därför är inskolningstiderna korta. Yngre barn orkar oftast inte med längre dagar till en början med tanke på alla nya intryck som ska bearbetas. Vi fokuserar på att barnet ska bli trygg med oss pedagoger och på sitt hemvist.

Uppgifter till vårdnadshavare under introduktionen

  • Fylla i olika blanketter
Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 oktober 2023
Sidan publicerad av: Viktoria Huhtasaari