Studera hos oss

Kontakta Site Page

Site Page

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Oavsett om du är intresserad av estetiska, samhälls- eller naturvetenskapliga ämnen erbjuder vi dig en kreativ arbetsmiljö med hög standard. Hos oss kan du välja mellan Estetiska programmet, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet. Alla våra gymnasieutbildningar är högskoleförberedande så vilken du än väljer får du en bra grund att stå på inför framtiden.

För att skapa goda förutsättningar för dig under din studietid har vi en hög andel behöriga lärare. Vi har också elevhälsoteam med skolsköterskor, kuratorer,specialpedagoger och studie- och yrkesvägledare som finns tillgängliga för dig varje dag. Tillsammans med rektor och lärare jobbar de för att stötta och hjälpa dig när du behöver det. Din möjlighet att nå goda resultat i en trygg miljö är en viktig ledstjärna för alla oss som arbetar på Midgårdsskolan.

Kunskap, kultur och kreativitet på Midgårdsskolan

Hos oss får du en unik möjlighet att kombinera vetenskapliga studier med estetiska upplevelser. Oavsett vilken av våra utbildningar du väljer kan du ta del av de utställningar, konserter och föreställningar som visas upp och den kreativitet som finns på skolan. Både elever och personal är stolta över Midgård och vi arbetar hela tiden för att skolan ska utvecklas och bli bättre genom att tänka större och anta nya utmaningar.

Trygghet och fördelar

Midgårdsskolan är en av de fyra kommunala gymnasieskolorna i Umeå. Att gå på en kommunal gymnasieskola innebär trygghet för dig som elev då du alltid har rätt att ”gå färdigt” den utbildning som du påböjat. Dessutom erbjuder vi ett eget välsorterat bibliotek, en idrottshall och en matsal i anslutning till skolan. Vårt samarbete med universitet och näringsliv gör att du också får en naturlig introduktion till vidare studier och en insyn i arbetslivet.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 mars 2017
Sidan publicerad av: Andreas Moberg