Ungdomsingången
   Demobild

   Youmo.se – en flerspråkig sajt för unga nyanlända

   På den flerspråkiga sajten Youmo.se (öppnas i nytt fönster) kan unga nyanlända läsa texter och se filmer om kroppen, kärlek, sex, psykisk hälsa och mycket annat! Sajten finns på arabiska, dari, somaliska, tigrinska och lätt svenska samt snart även på engelska.  Kolla in youmo.se och tipsa gärna om sajten till unga du träffar. 

   Materialet är framtaget tillsammans med unga

   Youmo.se har byggts som en systersajt till UMO.se där man enkelt kan välja språk. Merparten av innehållet är material som finns på UMO.se idag och som skrivits om till lätt svenska och sedan översatts till de fyra språken. Likt UMO.se har innehållet tagits fram i nära samarbete med unga själva och yrkesgrupper som möter dem, t.ex. personal på landets ungdomsmottagningar. Youmo ska fungera som en trygg plats med pålitliga svar för unga. All fakta och alla översättningar på sajten är granskade och kvalitetssäkrade i flera led.

   Hade du nytta av informationen?  
   (2 röster)

   Innehåll

   Föregående nyhet 
   Nästa nyhet

   Sidan granskad av Gerda Berglund

   2018-12-03

   På www.umea.se/ung samlar vi information och länkar för att du som är ung i Umeå kommun lätt ska kunna få hjälp och hitta den information du söker.