Torpet

   Verksamhet på Sävar fritidsgård

   Sävar fritidsgård riktar sig till högstadieungdomar och åk 1 på gymnasiet och här kan man bland annat syssla med skapande i olika former, spela sällskapsspel, biljard, tv-spel, pingis, planera en egen verksamhet, baka, prata om roliga saker och mindre roliga saker, få stöd i något eller få hjälp med att till exempel starta en förening, genomföra ett arrangemang eller en idrottsaktivitet i gympahallen eller bara vara eller hänga med kompisar, förutom att kunna träffa och prata med trygga vuxna som finns där för din skull, 3 st varje kväll.

   I Sävar har fritid unga verksamhet i egen regi i Sävar skola tre kvällar per vecka, samt i samverkan med svenska kyrkan på Klockargården en kväll per vecka.

   Vi säljer dricka, godis och ibland andra goda grejer beroende på kväll. Det kan vara till exempel varma mackor eller smoothie och i bland bjuder vi på frukt. Vi tar både kort och kontanter.

   Vi bakar ganska ofta, och med vi menar vi ungdomarna och en ledare.

   Vi är väldigt nyfikna på vad du vill göra på din fritid och här på Sävar fritidsgård, vi tar emot ideer och förslag via åsiktstorg, förslagslådor, i samtal utifrån tankar och ideer.
   Delaktighet och inflytande är viktigt och vi finns här för er.

   Prata med oss om det du vill prata om, du bestämmer!

   Vi använder ofta Sävaråhallen på lördagkvällarna, hemkunskapen nästan lika ofta, vi har flyttat ut biljardbordet till skolans korridor och renoverat det, vi har köpt nya fina soffor och härlig belysning till fritidsgården (Uppis på dagarna).
   Vi har även ordnat fram några soffor som står bredvid pingisbordet i skolkorridoren, och vi försöker anpassa lokalerna till att vara lite mer välkomnande och trygga.

   Välkommen in till gården och hjälp oss förändra mer!

   Hade du nytta av informationen?  
   (34 röster)

   Sävar fritidsgård

   Drottningvägen 7
   918 32 Sävar

   Kontakt

   Ungdomsverksamheten i Sävar
   Telefon: 090 16 44 08

   Personalens kontaktuppgifter hittar du här.

   Tillgänglighet

   - All verksamhet på markplan

   - Handikapptoalett

   - Djurförbud

   - Tobaksförbud

   - Alkohol- & drogförbud

   Sidan granskad av Gerda Berglund

   2018-11-27

   På www.umea.se/ung samlar vi information och länkar för att du som är ung i Umeå kommun lätt ska kunna få hjälp och hitta den information du söker.