Mariehemsgården

   Verksamhet

   Mariehems fritidsgård har tre målgrupper:

   1) ungdomar mellan 13-17 år.

   2) ungdomar mellan 13-25 år som går i särskola eller träningsskola

   3) ungdomar mellan 13-25 år med AST-diagnos.

   Vi har öppet olika dagar/kvällar för de olika målgrupperna. För exakta öppettider just denna termin, hänvisar vi till startsidan.

    

   Verksamheterna för ungdomar med AST samt de som går i särskola/träningsskola har egna program för hela terminen, skapat av och med ungdomarna själva. Återigen hänvisar vi till startsidan för aktuellt program denna termin.

    

   Vår verksamhet är öppen och frivillig. Det innebär att ungdomar får komma och gå som de vill under tiden vi har öppet.

    

   Mariehems fritidsgård har en ateljé för skapande, ungdomskök, rörelserum, café och TV-rum. På fritidsgården finns det mesta mellan sällskapsspel och pussel, fotboll och symaskin. Här finns också e-sportsdatorer, Virtual Reality och Greenscreen för att göra egna videor.   Mariehems fritidsgård gör också återkommande utflykter också, såsom till äventyrsbad, bio och spökvandring.

    

   Några nyckelord för vår verksamhet är trygghet, tillgänglighet, ungdomsinflytande och ungdomsdelaktighet. Alla ungdomar ska känna sig välkomna hos oss och utifrån egna förutsättningar och intressen tillsammans med andra ungdomar på demokratiska vägar skapa och delta i växande, lärorika och inspirerande aktiviteter.

    

   Vi i personalen finns med längst vägen. Som inspiratörer, handledare och stöttande bollplank åt alla fantastiska ungdomars än mer fantastiska engagemang.

   Mariehems fritidsgård är helt fri från alkohol, droger och tobak.

   Hade du nytta av informationen?  
   (51 röster)

   Linda Johansson

   arbetsledare
   090-16 56 62
   072-200 56 62
   linda.johansson@umea.se
    

   Ulrik Wemmenhed

   fritidsledare
   090-16 56 64
   070 611 56 64
   ulrik.wemmenhed@umea.se

   Sidan granskad av Jojjon Hamrén

   2019-05-22

   På www.umea.se/ung samlar vi information och länkar för att du som är ung i Umeå kommun lätt ska kunna få hjälp och hitta den information du söker.