Ungdomsingången

   Så tipsar du om sånt som händer!

   Kommunen samarbetar med evenemangskalendern "Allt om Västerbotten". Bidra med tips till lovkalendern via www.alltomvasterbotten.se. Läs där hur du skapar ditt eget konto och dina evenemang.

   Evenemangen visas också på kommunens webbplats och här i lovkalendern om du följer nedanstående punkter.

   Att tänka på när du lägger in ditt evenemang

   Sommaren 2017 fick lovkalendern ett nytt utseende med ny funktionalitet. För att den nya kalendern ska fungera optimalt behöver du tänka på några saker när du lägger upp evenemang på www.alltomvasterbotten.se:

   • Sätt en informativ rubrik
    Döp inte evenemanget till exempelvis "Sommarlov...". Tänk hellre på att ha en tydlig och informativ rubrik om vad som händer. Då är det lättare för besökaren att förstå vad det är för sorts evenemang.

   • Markera minst två kategorier
    För att aktiviteten/evenemanget ska visas i lovkalendern är det viktigt att du markerar kategorin "skollov". Eftersom besökaren i den nya kalendern nu kan sortera på kategorier på den nya sidan är det viktigt att du markerar upp den med ännu en kategori för att det ska bli sorterbart (d.v.s. en till förutom skollov). Markera exempelvis "skollov" och "musik" om det är ett sådant evenemang.

   • För att markera evenemanget med "gratis"
    För att uppmärksamma besökaren på sidan om att evenemanget/aktiviteten är helt gratis finns numera en flik som markerar evenemanget med detta. För att det ska synas behöver ordet ”gratis” finnas med i någon av fritextrutorna ”rubrik”, ”sammanfattning” eller ”fullbeskrivning". Det viktigt att du använder just ordet "gratis” i en mening i evenemanget. Fyll gärna i att evenemanget är gratis i fritextrutan ”Ange prisuppgift” också, det har dock ingen inverkan på hur evenemanget visas på umea.se/handerpalovet

   • Bilder syns numera i lovkalendern
    Bra att veta är också att om man köpt bild till sin annons så kommer den nu att synas i lovkalendern vilket gör ditt arrangemang ännu mer lockande.

   • Skapa enbart ett evenemang oavsett antal tillfällen
    Om ditt evenemang sker vid fler tillfällen än en gång så skapar du ändå enbart ett evenemang i kalendern. För att det ska synas vilka dagar som arrangemanget sker markerar du dessa datum i kalendern vid rubriken "Tidpunkt". På det viset slipper du onödigt jobb, särskilt om du behöver gå in och göra en uppdatering i evenemanget.

   Evenemang granskas innan de visas i kalendern.

   Hade du nytta av informationen?  
   (8 röster)

   Sidan granskad av Jenny Brantholm

   2018-05-22

   På www.umea.se/ung samlar vi information och länkar för att du som är ung i Umeå kommun lätt ska kunna få hjälp och hitta den information du söker.