Kontakta Ung i Umeå kommun

Ung i Umeå kommun

Kontakta Umeå kommun

Telefon: $municipality.phone

Besöksadress: $municipality.address
Öppettider: $municipality.hours

Så lägger du in dina evenemang i lovkalendern

För att evenemangen ska synas på bästa sätt i lovkalendern behöver du tänka på ett par saker när du lägger upp era evenemang på Allt om Västerbotten.

Arrangemangen i lovkalendern kommer från kommunens evenemangskalender "Allt om Västerbotten". Bidra med tips till lovkalendern via www.alltomvasterbotten.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Läs där hur du skapar ditt eget konto och dina evenemang.

Att tänka på när du lägger in ditt evenemang

För att kalendern ska fungera optimalt behöver du tänka på några saker när du lägger upp evenemang på www.alltomvasterbotten.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster:

 • Sätt en informativ rubrik
  Döp inte evenemanget till exempelvis "Sommarlov...". Tänk hellre på att ha en tydlig och informativ rubrik om vad som händer. Då är det lättare för besökaren att förstå vad det är för sorts evenemang.
 • Markera minst två kategorier
  För att aktiviteten/evenemanget ska visas i lovkalendern är det viktigt att du markerar kategorin "skollov". Eftersom besökaren i den nya kalendern nu kan sortera på kategorier på den nya sidan är det viktigt att du markerar upp den med ännu en kategori för att det ska bli sorterbart (det vill säga en till förutom skollov). Markera exempelvis "skollov" och "musik" om det är ett sådant evenemang.

 • För att markera evenemanget med "gratis"
  För att uppmärksamma besökaren på sidan om att evenemanget/aktiviteten är helt gratis finns numera en flik som markerar evenemanget med detta. För att det ska synas behöver ordet ”gratis” finnas med i någon av fritextrutorna ”rubrik”, ”sammanfattning” eller ”fullbeskrivning". Det viktigt att du använder just ordet "gratis” i en mening i evenemanget. Fyll gärna i att evenemanget är gratis i fritextrutan ”Ange prisuppgift” också, det har dock ingen inverkan på hur evenemanget visas på umea.se/handerpalovetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 • Använd gärna en bild till ditt arrangemang i lovkalendern
  Lägg gärna till en bild till ditt arrangemang i lovkalendern, det är numera kostnadsfritt och gör att din annons blir mer lockande.

 • Skapa enbart ett evenemang oavsett antal tillfällen
  Om ditt evenemang sker vid fler tillfällen än en gång så skapar du ändå enbart ett evenemang i kalendern. För att det ska synas vilka dagar som arrangemanget sker markerar du dessa datum i kalendern vid rubriken "Tidpunkt". På det viset slipper du onödigt jobb, särskilt om du behöver gå in och göra en uppdatering i evenemanget.

 • Följ villkoren
  Du måste även se till att du följer Allt om Västerbottens villkor. Bland annat publiceras inte återkommande sammankomster, ordinarie verksamhet eller generell information, tex. öppettider.
  Allt om Västerbottens villkorlänk till annan webbplats

Evenemang granskas innan de visas i kalendern.

Lägg in evenemang på alltomvasterbotten.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Marknadsföring

För att visa att Händer på lovet-kortet gäller på ditt evenemang eller för att visa att ditt evenemang genomförs med stöd av Umeå kommun finns här material att ladda ner.

Kort att sätta upp vid ditt evenemang:
Här gäller Händer på lovet-kortet (pdf)

Du som fått stöd av Umeå kommun för att genomföra ett arrangemang ska använda kommunens logotyp på ev. affischer eller annat marknadsföringsmaterial. Du kan också använda en bild på Händer på lovet-kortet om det gäller på ditt arrangemang.

Ladda ner och läs mer om hur du använder logotypenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ladda ner en bild på Händer på lovet-kortet (jpg)

Läs mer tips på hur du kan marknadsföra ditt arrangemang med små medellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Sara Stenberg
Fritidsförvaltningen
Umeå kommun
sara.stenberg@umea.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 juni 2020
Publicerad: 22 maj 2019
Sidan publicerad av: Jenny Brantholm