Blockflöjt

Kontakta Kulturskolan

Kulturskolan
Telefon: 090-16 59 53

Besöksadress: Umestan, Paradvägen 36 och Hamnmagasinet, Västra strandgatan 4

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag–fredag 08.00–17.00

Som blockflöjtselev kommer du i kontakt med lite ovanligare musikstilar som medeltid, renässans, barock och folkmusik. Det finns flera olika sorters blockflöjtar, sopran, alt, tenor och basblockflöjt. Du får börja med att lära sig spela på sopranblockflöjten först för att sedan gå vidare med de andra storlekarna i blockflöjtsfamiljen alt, tenor och basblockflöjt. Blockflöjten är inget lätt "nybörjarinstrument" och är inte heller ett förberedelseinstrument för något annat instrument inom Kulturskolan likt det en gång i tiden var.


För oss på Kulturskolan är det viktigt att du som deltagare får möjlighet att utvecklas. Därför anpassar våra lärare sina lektioner efter dina förutsättningar och du som deltagare kan också vara med och påverka innehållet i dina lektioner. Du har även möjlighet att ingå i en orkester eller ensemble och, om du önskar, uppträda på någon av våra många konserter.

Undervisning i musik sker på över trettio platser runt om i kommunen samt på Midgårdsskolan, Umestan. I vår kurskatalog kan du se om vi finns i närheten av just din skola och om vi har några lediga platser.

Anmälan

För att se lediga tider och boka en plats, vänligen besök vår digitala kurskatalog:

Kurskatalog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Avgifter

Det här är en av Kulturskolans terminskurser. Läs mer om våra avgifter för de olika kurstyper

Avgifter i Kulturskolan Öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 juni 2021
Sidan publicerad av: Emma Skog