Skapande lördag: 28 mars

Kontakta Kulturskolan

Kulturskolan
Telefon: 090-16 59 53

Besöksadress: Umestan, Paradvägen 36 och Hamnmagasinet, Västra strandgatan 4

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag–fredag 08.00–17.00

Skapande lördag

Klä ut dig i vår teatergarderob och lek i vårt sagorum!

På grund av förändrade behov från familjer i samband med covid-19, så ställer vi in de två sista Skapande lördagarna denna termin. Det innebär att lördagen den 21 samt 28 mars ställs in. Varmt välkomna tillbaka i höst!

Dagens kulturprogram: Profilteatern ger föreställningen Akta dig Betty
Kalle Gunnarsson ska bli morfar till pyttelilla och underbara barnbarnet Betty. Han är så glad att han vill klättra upp i ett högt träd och ropa ut sin lycka eller bestiga höga berg. Allt det där vill han - men inget av det där kommer han att göra. Han kommer inte ens att cykla lite fort på sin cykel. Man kan ju tappa balansen, snubbla, bryta, vricka och sätta i halsen! Allt det där har Kalle lärt sig eftersom han levt ett långt liv. Men Betty! Hon har inte levt ett långt liv alls. Hon vet ju ingenting. Hur ska hon lyckas akta sig för hårda bilar, höga träd, hala isfläckar och vassa saxar? Morfar Kalle beslutar sig för att omedelbart utbilda sig i allt som kan gå på tok! Han tar sin docka Betty med sig och beger sig till barnens värld - förskolan. Akta dig, Betty är en interaktiv teaterföreställning för små barn om allt spännande som borde undvikas. Föreställningen ges av Profilteatern vid två tillfällen, kl. 12:30 och 14:00 i Svarta lådan. För barn från 4 år. Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12:00!

DANS: Start Ca 13.15. Prova på modern västafrikansk dans med Didier Blekou. Tillsammans får ni röra på kroppen till tonerna av härlig musik! Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12.00!

TRUMMOR: Prova spela Djembetrummor med Didier. Vi fyller rummet med rytmer och alla kan vara med! Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl. 12.00!

SKAPA I ATELJÉN: I vår stora ateljé får små och stora skapa tillsammans utifrån dagens tema. Här får ni prova på att skapa med olika tekniker och material. Pedagoger finns alltid på plats för att inspirera och hjälpa till.

TEATERGARDEROBEN: Ett rum fyllt med utklädningskläder som passar både stora och små fria för alla att använda. Men tänk på att hänga tillbaka provade plagg för allas trevnad.

SAGORUMMET: Här är det fritt fram för lek och rollspel. I vårt mysiga sagorum finns allt från skogsglänta till kungatron. Bara fantasin sätter gränserna.

LEK OCH SPEL: Spela spel, prova på mjukbowling, rocka rock-ring eller spela ett jätte-jenga

CAFÉ HAMNEN: Öppnar redan kl. 11.30. Ta en paus och fyll på med energi i vårt barnvänliga café! Här säljs både mat och gofika. Mjölk och glutenfria alternativ finns alltid.


Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 mars 2020
Sidan publicerad av: Emma Skog