Skapande lördag: 21 mars

Kontakta Kulturskolan

Kulturskolan
Telefon: 090-16 59 53

Besöksadress: Umestan, Paradvägen 36 och Hamnmagasinet, Västra strandgatan 4

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag–fredag 08.00–17.00

Skapande lördag

Klä ut dig i vår teatergarderob och lek i vårt sagorum!

OBS: På grund av förändrade behov från familjer i samband med covid-19, så ställer vi in de två sista Skapande lördagarna denna termin. Det innebär att lördagen den 21 samt 28 mars ställs in. Varmt välkomna tillbaka i höst!

Dagens kulturprogram: Kulturskolan ger föreställningen Soptippen
Vart kommer alla sopor ifrån? Varför slänger man sådant som inte är trasigt? Sopvärlden är uppdelad i två typer av människor. Dom som gillar att slänga och dom som gillar att samla. ”Samla” ser potential i allt och vill spara och återskapa medan ”Slänga” vill ha ordning och reda och slänger därför allt, utan tanke på vart. Föreställningen ges av Anna-Karin Kask och Elin Kristiansen från Umeå Kultruskola, Hamnmagasinet Vid två tillfällen, kl. 12:30 och 14:00 i dramarummet. För barn från 5 år.

DANS: Start Ca 13.15. Prova på modern västafrikansk dans med Didier Blekou. Tillsammans får ni röra på kroppen till tonerna av härlig musik! Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12.00!

TRUMMOR: Prova spela Djembetrummor med Didier. Vi fyller rummet med rytmer och alla kan vara med! Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl. 12.00!

SKAPA I ATELJÉN: I vår stora ateljé får små och stora skapa tillsammans utifrån dagens tema. Här får ni prova på att skapa med olika tekniker och material. Pedagoger finns alltid på plats för att inspirera och hjälpa till.

TEATERGARDEROBEN: Ett rum fyllt med utklädningskläder som passar både stora och små fria för alla att använda. Men tänk på att hänga tillbaka provade plagg för allas trevnad.

SAGORUMMET: Här är det fritt fram för lek och rollspel. I vårt mysiga sagorum finns allt från skogsglänta till kungatron. Bara fantasin sätter gränserna.

LEK OCH SPEL: Spela spel, prova på mjukbowling, rocka rock-ring eller spela ett jätte-jenga

CAFÉ HAMNEN: Öppnar redan kl. 11.30. Ta en paus och fyll på med energi i vårt barnvänliga café! Här säljs både mat och gofika. Mjölk och glutenfria alternativ finns alltid.


Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 mars 2020
Sidan publicerad av: Emma Skog