Skapande Lördag

Kontakta Kulturskolan

Kulturskolan
Telefon: 090-16 59 53

Besöksadress: Umestan, Paradvägen 36 och Hamnmagasinet, Västra strandgatan 4

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag–fredag 08.00–17.00

Bild

Välkommen på Skapande lördag i höst! Skapande lördag är en gratis familjeaktivitet på Kulturskolan Hamnmagasinet med öppettiderna 12.00-15.00. Här får både små och stora barn göra olika typer av skapande aktiviteter, det kan vara skapande i ateljén, dansa eller spela trummor, prova på ett instrument, leka i sagorummet eller testa på att göra cirkuskonster. Vi har också flera läshörnor och krypin där barn kan få ta det lite lugnt. Allt med fokus på barnens kreativitet och rörelsefrihet. Varje lördag visar vi också en scenkonstföreställning vid två tillfällen.

På Skapande lördag är alla barn välkomna, både barn med mycket spring i kroppen och barn som gärna vill ha det lite lugnare. Vi försöker alltid erbjuda en bredd av aktiviteter som ska passa så många som möjligt.

För frågor och feedback, kontakta verksamhetssamordnare Josefin Löfgren, josefin.lofgren@umea.se
Besöksadress: Kulturskolan Hamnmagasinet, Västra Strandgatan 4, 903 26 Umeå

Plats: Holmsunds bibliotek

Kulturskolan POP UP Söndag 6 november 12:00-15:00

Kossan Mamma Mu och hens kompis kråkan hänger ut genom ett fönster och ser glada ut

Fotograf: Johan Gunséus

Plats: Holmsunds bibliotek
OBS! Evenemanget äger rum på en söndag.

Teaterföreställning Mamma Mu och Kråkan

Av Ögonblicksteatern i samarbete med Norrbottensteatern

Datum: 6 november
Tid: 12:15 och 14:15
Målgrupp: Från 4 år
Längd: 40 minuter
Lokal: Holmsunds bibliotek, Q-ben
Biljettinformation: 50 biljetter per föreställning, gratisbiljetter släpps på Holmsunds bibliotek den 23 oktober. Kontakta biblioteket för mer information: Mamma Mu och Kråkan - Minabibliotek.  Länk till annan webbplats.Resterande biljetter delas ut från 12:00

Mamma Mu och Kråkan är en hyllning till barnet inom oss. Ingenting är omöjligt om du har en vän. Alla behöver någon och det finns någon för alla, även för en ko och en kråka. Starka känslor, oro, vill hen vara min vän? Och hur kan det bli så att man dansar balett fast man inte vill?

När den älskade karaktären Mamma Mu och hennes något omaka parhäst Kråkan tar plats på scen handlar det om vänskap. Varför är Mamma Mu och Kråkan vänner egentligen? Och vad är det att vara en vän? I sann Mamma Mu-anda handlar pjäsen också om att våga göra saker som verkar omöjliga - att inte begränsas av idéer om vad en som varelse bör ägna sig åt. Det kan ju exempelvis bli väldigt tråkigt att bara sitta och tugga och glo!

Prova på nycirkus

Med Caroline Backstad, cirkuspedagog
Målgrupp: För alla åldrar
Antal platser: Drop in i mån av plats, inga biljetter

Det här är något för dig med mycket energi och som gillar rörelse! På ett lekfullt sätt får du lära dig olika cirkuskonster och lättare akrobatik. Vi utmanar oss inom balans, jonglering och mycket mer.

I Trions foajé.

Dans och trummor med Didier - INSTÄLLD

Med Didier Blekou, danspedagog

Måla musik! Komponera med färg!

Med dramapedagog Malin Larsson, rekvisitör och Eva Karlsson och Gerard Alis Raurich
Målgrupp:
5-7 år
Längd:
50 minuter
Tid: 12:30 och 14:00
Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från 12:00

Genom berättarteater och flöjtens toner får barnen höra den spännande sagan om ett land långt borta och för länge sedan där två drottningar styrde och där allt var frid och fröjd - ända tills plötsligt en dag när de förbjuder all musik ... Inspirerade av sagan provar vi sedan tillsammans att måla nya melodier och ser om flöjten kan spela våra bilder och upptäcker att musik är färg, form och känslor.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 november 2022
Sidan publicerad av: Josefin Löfgren