Kontakta Kulturskolan

Kulturskolan
Telefon: 090-16 59 53

Besöksadress: Umestan, Paradvägen 36 och Hamnmagasinet, Västra strandgatan 4

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag–fredag 08.00–17.00

Föreställningsbild Häxan och Humlan

Skapande lördag 9 oktober

Tema: Grön lördag

DAGENS KULTURPROGRAM: Dockteater Månstjärnan ger föreställningen Häxan och Humlan.
Äppelträdet blommar med de vackraste blommor. Men i det halvvissna trädet, där häxan bor, finns det inga blommor. Egentligen kan man ju tycka att häxan inte skulle vara intresserad av blommor. Men eftersom hon så gärna vill ha äpplen, måste hon ju först få blommor. Och för att få blommor måste hon ha en humla! En föreställning om humlans roll i naturen och vänskap mellan olika arter!
Föreställningen ges 12:30 samt 14:00 av Dockteater Månstjärnan och rekommenderas från 3 år och upp .Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12:00.

SKAPA I ATELJÉN: Denna lördag får du vara med och skapa framtidsstaden Grönköping! Hur kommer vi bo, resa och leka i framtiden? Med olika material och tekniker bygger vi upp en hållbar framtidsstad tillsammans. Biljetter till föreställning, dans och trummor finns att hämta i entrén när vi öppnar för dagen. Begränsat antal platser.

DANS: Prova på modern västafrikansk dans med Didier Blekou. Tillsammans får ni röra på kroppen till tonerna av härlig musik! Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12.00!

TRUMMOR: Prova spela Djembetrummor med Didier. Vi fyller rummet med rytmer och alla kan vara med! Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl. 12.00!

TEATERGARDEROBEN: Ett rum fyllt med utklädningskläder som passar både stora och små fria för alla att använda. Men tänk på att hänga tillbaka provade plagg för allas trevnad.

SAGORUMMET: Här är det fritt fram för lek och rollspel. I vårt mysiga sagorum finns allt från skogsglänta till kungatron. Bara fantasin sätter gränserna.

LEK OCH SPEL: Spela spel, prova på mjukbowling, rocka rock-ring eller spela ett jätte-jenga

OBS: Vi har fortfarande begränsat antalet besökare till 80st och det är en in/en ut principen som gäller om det blir fullt. Fikaförsäljning sker, om än i mindre skala än tidigare år och betalning sker endast med swish. 
Biljetter till föreställning, dans och trummor finns att hämta när vi öppnar kl. 12. Varmt välkomna!


Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 oktober 2021
Sidan publicerad av: Emma Skog