Skapande lördag Pop up Ersboda folket hus!

Kontakta Kulturskolan

Kulturskolan
Telefon: 090-16 59 53

Besöksadress: Umestan, Paradvägen 36 och Hamnmagasinet, Västra strandgatan 4

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag–fredag 08.00–17.00

Bild

Den 6 november blir det skpanade lördag Pop up på Ersboda folkets hus! Vi har öppet 12:00-15:00. Varmt välkomna!

DAGENS KULTURPROGRAM: Profilteatern ger föreställningen Akta dig Betty

Akta dig, Betty är en interaktiv berättarföreställning för små barn om allt spännande som borde undvikas.

Kalle Gunnarsson ska bli morfar till pyttelilla och underbara barnbarnet Betty. Han är så glad att han vill klättra upp i ett högt träd och ropa ut sin lycka. Han vill stå på händer och slå volter eller bestiga höga berg. Allt det där vill han - men inget av det där kommer han att göra. Han kommer inte ens att cykla lite fort på sin cykel. Man kan ju tappa balansen, snubbla, falla, bryta, vricka, stuka och sätta i halsen! Allt det där har Kalle lärt sig eftersom han levt ett långt och innehållsrikt liv.

Men Betty! Hon har inte levt ett långt liv alls. Hon vet ju ingenting. Hur ska hon lyckas akta sig för hårda bilar, höga träd, hiskeliga stup, hala isfläckar, vassa saxar och padd-nackar? Morfar Kalle beslutar sig för att ingen tid finns att förlora. Han måste omedelbart utbilda sig i allt som kan gå på tok i barnens värld. Han tar sin docka Betty med sig och beger sig till barnens värld - förskolan.

Akta dig, Betty är en interaktiv teaterföreställning för små barn om allt spännande som borde undvikas. Och hur en livrädd morfar får lära sig att även en docka kan ha en egen vilja och att barn kan klara av en hel del på egen hand. Föreställningen ges vid två tillfällen kl. 12:30 och 14:00. Biljetter till föreställningen kan hämtas på Ersbodabiblioteket mellan 22 okt - 5 nov, en vuxenbiljett per barn. 50 platser, om det finns biljetter kvar så släpps de i dörren på lördagen

DANS: Prova på modern västafrikansk dans med Didier Blekou. Tillsammans får ni röra på kroppen till tonerna av härlig musik! Dansen har två tillfällen 12:30 samt 14:30. Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut när vi öppnar för dagen kl 12.00!

TRUMMOR: Prova spela Djembetrummor med Didier. Vi fyller rummet med rytmer och alla kan vara med! Trummorna har två tillfällen 13:00 och 14:00. Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut när vi öppnar för dagen kl. 12.00!

SKAPA med konstnär Linnéa Noren: Välj bland tyg och tråd och gör din egen Höstfilur. Klipp, klistra, sy och forma fritt i höstiga färger. Är din Höstfilur rund, trekantig eller avlång? Pytteliten och sjunger en sång? Är din Höstfilur busig, snabb, arg eller glad? Är den en blomma med frost eller ett fladdrande blad? Drop in!

CAFÉ: Folkets hus egna café håller öppet för den som vill fika!

PROVA PÅ TEATER:
Ledare: Mansour Salti
Mer information om denna aktivitet kommer inom kort!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 oktober 2021
Sidan publicerad av: Emma Skog