Kontakta Kulturskolan

Kulturskolan
Telefon: 090-16 59 53

Besöksadress: Umestan, Paradvägen 36 och Hamnmagasinet, Västra strandgatan 4

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag–fredag 08.00–17.00

Bild

Skapande lördag 23 oktober
Tema: Jazz

DAGENS KULTURPROGRAM: Magda Andersson och Johan Wållberg ger musikföreställningen Trudelutter & visdomsord En person sopar scenen i väntan på att teatern ska öppna, medan publiken smyger in i en mörk salong. Hon får syn på barnen och slår sig ned på en pall för att dela med sig av sina visdomsord och några historier ur sitt liv.
Trudelutter & visdomsord är en visjazzig musikföreställning där berättelser från sagornas värld vävs ihop till en fängslande halvtimmeslång show. Barnen bjuds in till allsång, skratt och dramatiskt allvar i spännande tolkningar av kända barnsånger såväl som några mer okända av Astrid Lindgren, Georg Riedl, Tove Jansson, Barbro Lindgren, Jojje Wadenius m fl.
Föreställningen ges vid två tillfällen 12:30 och 14:00 och passar barn 3 år och uppåt Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12:00

SKAPA I ATELJÉN: I vår stora ateljé får små och stora skapa tillsammans utifrån dagens tema. Denna lördag gör vi jazziga vindspel av skrot och korn.

DANS: Prova på modern västafrikansk dans med Didier Blekou. Tillsammans får ni röra på kroppen till tonerna av härlig musik! Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12.00!

TRUMMOR: Prova spela Djembetrummor med Didier. Vi fyller rummet med rytmer och alla kan vara med! Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl. 12.00!

TEATERGARDEROBEN: Ett rum fyllt med utklädningskläder som passar både stora och små fria för alla att använda. Men tänk på att hänga tillbaka provade plagg för allas trevnad.

SAGORUMMET: Här är det fritt fram för lek och rollspel. I vårt mysiga sagorum finns allt från skogsglänta till kungatron. Bara fantasin sätter gränserna.

OBS: Vi har fortfarande begränsat antalet besökare till 80st och det är en in/en ut principen som gäller om det blir fullt. Fikaförsäljning sker, om än i mindre skala än tidigare år och betalning sker endast med swish. 
Biljetter till föreställning, dans och trummor finns att hämta när vi öppnar kl. 12. Varmt välkomna!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 oktober 2021
Sidan publicerad av: Emma Skog