Kontakta Kulturskolan

Kulturskolan
Telefon: 090-16 59 53

Besöksadress: Umestan, Paradvägen 36 och Hamnmagasinet, Västra strandgatan 4

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag–fredag 08.00–17.00

Bild

Skapande lördag 16 oktober
Tema: Sinnen

DAGENS KULTURPROGRAM: Kristina Sturk ger Kristinas Musiklekis 
I "Kristinas Musiklekis" får barnen följa med in i musikens värld. De får lyssna och sjunga kända visor, men också vara kompositörer eller dirigenter som skapar och improviserar fram musik tillsammans. Barnen får också på ett lekfullt sätt lära sig om musik: noter, dynamik (starkt/svagt), musikalisk artikulation mm. - lite som ett musikaliskt ”Fem myror är fler än fyra elefanter”. Grundtanken är att locka till att musicera och finna glädjen och leken i musiken.
Kristinas musiklekis ges vid två tillfällen, kl. 12:30 och 14:00 i Svarta lådan. För barn från 4 år .Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12:00

SKAPA I ATELJÉN: Denna lördag får du göra Monoprints á la Andy Warhol med Frida och Mira.
Monoprint är en teknik där vi arbetar med flytande tusch och trycker bilder på papper - ett print. Varje print är unikt och vi inspireras av Andy Warhol som använde sig av denna teknik, och utvecklade tekniken i sitt skapande. Till detta ateljéprogram har vi begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12:00

DANS: Prova på modern västafrikansk dans med Didier Blekou. Tillsammans får ni röra på kroppen till tonerna av härlig musik! Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12.00!

TRUMMOR: Prova spela Djembetrummor med Didier. Vi fyller rummet med rytmer och alla kan vara med! Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl. 12.00!

TEATERGARDEROBEN: Ett rum fyllt med utklädningskläder som passar både stora och små fria för alla att använda. Men tänk på att hänga tillbaka provade plagg för allas trevnad.

SAGORUMMET: Här är det fritt fram för lek och rollspel. I vårt mysiga sagorum finns allt från skogsglänta till kungatron. Bara fantasin sätter gränserna.

LEK OCH SPEL: Spela spel, prova på mjukbowling, rocka rock-ring eller spela ett jätte-jenga

OBS: Vi har fortfarande begränsat antalet besökare till 80st och det är en in/en ut principen som gäller om det blir fullt. Fikaförsäljning sker, om än i mindre skala än tidigare år och betalning sker endast med swish. 
Biljetter till föreställning, dans och trummor finns att hämta när vi öppnar kl. 12. Varmt välkomna!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 oktober 2021
Sidan publicerad av: Emma Skog