Bild

Kontakta Kulturskolan

Kulturskolan
Telefon: 090-16 59 53

Besöksadress: Umestan, Paradvägen 36 och Hamnmagasinet, Västra strandgatan 4

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag–fredag 08.00–17.00

KulturCrew - en arrangörsgrupp för unga

Nu startar vi upp KulturCrew! Det är en arrangörsgrupp där du och andra mellan 13-15 år får göra kulturarrangemang och tillsammans skapa kreativa mötesplatser.

Sitter du på en idé för ett arrangemang? Vill du lära dig att rigga ljud- och ljus? Drömmer du om att få jobba bakom scenen eller göra en festival? Gå med i KulturCrew!

Ni får tillsammans skapa och ansvara för olika typer av kulturarrangemang och med hjälp av KulturCrews handledare får ni lära er viktiga byggstenar som behövs för att skapa ett lyckat arrangemang. Hur marknadsför man sitt evenemang? Vad behöver förberedas innan? Vilken teknik behövs? Hur bokar man en lokal?

Ni jobbar tillsammans fram era idéer, får gå workshops i arrangörskap och nätverka med andra som jobbar inom branschen - ett roligt sätt att tillsammans med andra lära sig mer om hur det är att jobba som arrangör!

KulturCrew är en metod som startade i Danmark ur ett behov av att öka ungas delaktighet i kulturlivet. Metoden har sedan spridit sig genom Sverige och består nu av ett tiotal aktiva regioner. Läs mer på KulturCrews hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Uppstartsträff i Umeå

Torsdag 5 oktober 19.00
Mariehems fritidsgård


Handledare i KulturCrew

Bild på KulturCrew handledare

Fler nyheter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 september 2023
Sidan publicerad av: Josefin Löfgren