Bild

Barnkultur i höst?

Kontakta Kulturskolan

Kulturskolan
Telefon: 090-16 59 53

Besöksadress: Umestan, Paradvägen 36 och Hamnmagasinet, Västra strandgatan 4

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag–fredag 08.00–17.00

Skapande lördag och scenkonst på Umeås bibliotek! Nu drar hösten igång och därmed är det också tid för kulturupplevelser för både stor och liten. Kulturskolan har ett spännande utbud av öppen verksamhet, gratis för alla att ta del av. Förhoppningsvis finns något för alla! Varmt välkomna!

Den 30 september drar Skapande lördag igång och under hösten blir det 7 lördagar har Umeås barnfamiljer chansen att få en lördag fylld av kulturupplevelser! Här kan besökarna se teater- eller musikföreställningar, skapa i ateljén eller skapa musik, utforska sin fantasi i den stora teatergarderoben och leka i sagorummet. Terminen inleds med fokus på språk, det blir aktiviteter på finska, meänkieli, samiska och mycket mer! Skapande lördag avslutas på en söndag(!) den 5 november och då är konceptet flyttat till Ersboda Folkets Hus! Schema för höstens lördagar hittar du här:

Skapande lördag

Kulturskolan har också bokat in flera spännande teaterföreställningar till biblioteken runt om i stan. Här har du chans att få ta del av barnkultur i ditt bostadsområde! Alla föreställningar är gratis, men då platserna är begränsade behövs biljett, och det ordnar respektive bibliotek. Läs mer och se om någon spännande förställning kommer till just ditt närbibliotek!

Scenkonstprogram ht 23

Fler nyheter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 september 2023
Sidan publicerad av: Emma Skog