Höstens nya kurser!

Kontakta Kulturskolan

Kulturskolan
Telefon: 090-16 59 53

Besöksadress: Umestan, Paradvägen 36 och Hamnmagasinet, Västra strandgatan 4

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag–fredag 08.00–17.00

Den 15 juni 12:00 öppnas kurskatalogen med lediga platser till höstens kurser. Några helt nya kurser kommer också finnas. Här kan du läsa om några av höstens nyheter!

I väntan på kurssläpp kan du som förälder skapa ett konto i study along, dvs. registrera dig och ditt barn, så går det snabbare att boka en kurs när kurskatalogen öppnar. Här skapar du ett vårdnadshavarkonto till dig själv och i steg två lägger du till ditt barn.

Registrera dig i Study along Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Teater
Till hösten kommer en kurs i teatersmink äntligen bli av. Det blir även en fördjupningskurs i scenkonstproduktion för dig 16-25 som vill satsa lite extra. Det blir också en helt ny teatergrupp för barn 9-10 år då vi vet att intresset är väldigt stort hos denna åldersgrupp.

Musik
Inom musik kommer vi erbjuda "spela med en kompis"- ett nytt koncept där vi har undervisning i par. Det kan vara tillsammans med någon man redan känner eller ett sätt att lära känna andra genom sitt intresse för ett instrument. Lektionstiden för "spela med en kompis" är 30 min, dvs. lite längre än ordinarie lektionstid.

Vi kommer också starta upp en kör för högstadiet denna höst.

Film
Vi startar en ny kortkurs i dokumentärfilm för mellanstadiet. Kursen heter Filma ditt liv och deltagarna får låna en go-pro kamera för att dokumentera sin hobby eller något annat viktigt i livet. Sedan får deltagaren hjälp att lära sig klippa film och stöd i att tänka strategier kring ljud och ljus, kameravinklar och dramaturgi- allt som behövs för att skapa en dokumentär helt enkelt!
Kursen ges till barn åk 4-8.

Ateljé Inom bild och konst ökar vi kursutbudet med två kurser så att vi nu täcker hela åldersspannet från åk 4 till gymnasiet. Till hösten blir det en kurs för åk. 4-5 där deltagarna får prova på foto, animation och lera. För åk. 6-7 blir det akryl, kollage, berättande bilder och rörliga bilder (stop motion). Vi håller till i fina ateljélokaler på Fredsgatan 9, Umestan.

Boka ditt kurs i Study along Kurskatalogen öppnar 12:00 torsdag 15 juni. Det är först till kvarn som gäller så var beredda och ha gärna fler alternativ ifall det saknas lediga platser i det ämne ditt barn är intresserad av. Om du inte hittar en ledig plats så försök igen i slutet på augusti. Vissa kursplatser kan släppas innan kursstart då vissa avbokar sin plats efter sommaren. Kursstart till hösten är

Obs: Våra register hämtas från Skatteverket så du kan endast skapa konto i study along och boka plats åt de barn du har vårdnad om. Dvs. morföräldrar kan inte boka plats åt sina barnbarn exempelvis.


Fler nyheter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 juni 2023
Sidan publicerad av: Emma Skog