Hedvig önskade en kurs

Kontakta Kulturskolan

Kulturskolan
Telefon: 090-16 59 53

Besöksadress: Umestan, Paradvägen 36 och Hamnmagasinet, Västra strandgatan 4

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag–fredag 08.00–17.00

Bild

Lemon Demon- en av kostymerna Hedvig skapat

Visste du om att du kan påverka utbudet på Kulturskolan? I höstas fick vi in en förfrågan på en kurs i cosplay från en ungdom och det resulterade i två workshops på temat. Här kan du höra hur Hedvig gick till väga och hur kursen blev:

Du önskade en kurs under hösten, berätta lite om det:
-Jo, jag gillar cosplay och tänkte att det vore kul att ha en kurs i det för att få träffa andra som gillar samma sak, så därför önskade jag en kurs i det. På bilden har jag en mask med inspiration från artisten Lemon Demon som jag skapat av wellpapp. För er som inte vet är cosplay att man bygger kostym och klär ut sig till karaktärer från populärkulturen.

Hur gick du tillväga för att önska en kurs?
-Jag gick in på kulturskolans webb. Där fanns en knapp där det stod ”påverka utbudet på Kulturskolan” och där fyllde jag i ett formulär. Efter 2-3 veckor hörde de av sig och sa att de skulle bli en workshop på höstlovet.

Berätta, blev workshopen som du hade tänkt dig?
Ja, det var kul! Vi fick bygga om en vattenpistol, min pistol fick lite djungeltema. Det fanns massa material så jag gjorde några andra grejer till också. Och så fikade vi chokladbollar. Det var gott.

Mer information

Vill du önska en kurs precis som Hedvig? Just nu planerar vi sommarlovet så passa på att påverka innehållet i sommarens lovaktiviteter genom att fylla i formuläret på denna sida:

Påverka utbudet

Fler nyheter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 april 2023
Sidan publicerad av: Emma Skog