Sammankonst- En sann vän!

Kontakta Kulturskolan

Kulturskolan
Telefon: 090-16 59 53

Besöksadress: Umestan, Paradvägen 36 och Hamnmagasinet, Västra strandgatan 4

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag–fredag 08.00–17.00

Filmen med låten "En sann vän" är en liten del av Kulturverkets treåriga projekt Sammankonst - ett projekt där vi gör konst tillsammans med målet att se det som förenar istället för det som skiljer oss åt. Ett inkluderande arbete där vi jobbat med barn, ungdomar och vuxna, med och utan funktionsnedsättningar för att upptäcka möjligheterna i varandras förutsättningar.

Berätta om hur sången En sann vän blev till

Sången En sann vän kom till i samarbetet mellan Fritid För Alla Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (Umeå kommuns fritidsverksamhet för unga vuxna med olika typer av funktionsnedsättningar) och Kulturverket, Kulturskolan. Vi har under många år skrivit låtar tillsammans - flera av låtarna har spelats i radioprogrammet Radioverkstan och på konserter som vi gjort tillsammans.

Just den här låten är skriven tillsammans med Hanna Siikavaara som föddes med Down syndrom. Hon skriver ofta texter om saker som uppfyller henne och den här låten handlar om vänskap, om hur viktigt det är att kunna lita på varandra och inte mobbas bara för att vi är olika.

Hur har samarbetet med Kulturskolans symfoniorkester gått till?

Under pandemin, när det var svårt att fortsätta som vanligt med våra livekonserter, kom vi på idén att göra något digitalt istället. Att göra något tillsammans utan att för den skull träffas i stora grupper. Så utifrån det föddes tanken om att göra en musikvideo med många inblandade som vi kunde träffa i små grupper vid olika tillfällen, men som blev en del i den stora gemensamma helheten.

Projektet Sammankonst går i mål den sista oktober och innan det ska vi åka på turné till Lycksele och Skellefteå med våra artister från Fritid För Alla som framför låtar skrivna under projekttiden.

Radioverkstan

Fler nyheter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 oktober 2022
Sidan publicerad av: Emma Skog